Divadlo Ungelt zahájilo novou sezónu ve velkém stylu
Tatiana Medvecká a Lucie Štěpánková. FOTO: Jan Malíř

Divadlo Ungelt zahájilo novou sezónu ve velkém stylu

11. 9. 2021

Čtvrt století není v životě divadla dlouhý čas. Pražské Divadlo Ungelt zahájilo sezónu na kamenné scéně premiérou hry, kterou před čtvrt stoletím začalo svoji činnost.

Jde o představení Dobrou noc, mami od americké dramatičky Marshy Normanové. Autorka za tento titul získala prestižní Pulitzerovu cenu. „Chtěl jsem předznamenat budoucí směřování Divadla Ungelt, coby scény zaměřující se na komorní hry pro dva až tři herce," vysvětluje ředitel a spolumajitel Divadla Ungelt Milan Ungelt, proč tenkrát zvolili k zahájení právě tuto hru.

Tehdy roli matky hrála Květa Fialová a dceru ztvárnila Jana Brejchová. Zajímalo nás kdo navrhl toto herecké obsazení a jak na hru reagovali diváci. K tomu principál Hein dodává: „Inscenaci režíroval Ladislav Smoček, který ji i obsadil. Měla stovky repríz. Nastudovala ji agentura pana Hanzlíčka, od které jsme tento titul pouze převzali. Před 26 lety jsme logicky žádný vlastní repertoár neměli. Dnes máme na repertoáru 17 vlastních titulů.“ 

V současné době matku představuje Taťjana Medvecká a dceru Lucie Štěpánková. Zeptali jsme se Milana Heina, zda se podílel na výběru tohoto obsazení a zda splnilo jeho představy: „Všechny hry v Ungeltu obsazuji společně s uměleckým šéfem Pavlem Ondruchem. Taťjana Medvecká a Lucie Štěpánková jsou znamenité herečky a publikum je oceňuje.“

Niterně propracovaný vztah matky a dcery v této hře je přesvědčivou reflexí komunikace mezi lidmi. Čím dramatický obsah oslovil samotného ředitele Divadla Ungelt? „Rodinné vztahy se týkají každého z nás. Proto jsou rodinná dramata pro publikum a samozřejmě také pro mě tak přitažlivá,“ dodává Hein.

Divadlo Ungelt nezahálí a pro divadelní sezónu 2021- 2022 připravuje celkem osm premiér. Dobrou noc, mami je první z nich. Diváci si zcela určitě k tomuto psychologickému dramatu najdou cestu.

divadlo kultura
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.