Obrázky z cest: Egypt pod vodou
FOTO: Blanka Lazarová

Obrázky z cest: Egypt pod vodou

21. 9. 2021

Do Egypta jsem se vydala kvůli delfínům. Už od dětství mě tito tvorové fascinovali. Sbírala jsem obrázky, články, sháněla knihy, filmy a kde to šlo, navštívila jsem delfinárium.

Jeden zájezd do Taby v Egyptě měl na programu výlet do izraelského Eilatu, kde se dalo plavat mezi delfíny. A tak bylo rozhodnuto. Zájezd byl v červenci, takže děsné vedro. Na památky by mě nikdo nedostal. Ale měla jsem jasno v tom, že uskutečním lodní výlet poloponorkou s průhledným dnem, výlet s potápěním – v mém případě pouze šnorchlování a již zmíněné plavání s delfíny v Eilatu.

Všechny ostatní dny jsem trávila pod vodou, protože ráda šnorchluji. Obzvlášť tehdy, když je ve vodě tolik co vidět. A na lehátku vydržím stejně jen tak dlouho, než oschnu.

Program byl celkem stejný každý den: dopoledne šnorchlování, po obědě četba v klimatizovaném pokoji a odpoledne – ne dřív než v 16 hod. opět plavání a šnorchlování.

Večery byly náročné, protože i po 20. hodině bylo takové vedro, že se procházet moc dlouho nedalo.

Měla jsem sebou kompakt CANON DIGITAL IXUS 40 a koupila jsem si k němu plastové podvodní pouzdro. Tím pádem jsem pod vodou měla pořád co dělat. A tak jako jsem samouk na suchu, tak jsem byla i samouk pod vodou. Snažila jsem se točit i krátká videa. Bylo to poprvé a asi i naposled, protože už tu příležitost budu mít jen ztěžka. Ani foťák s pouzdrem už nemám.

A ještě bych chtěla zmínit jednu věc, na kterou jsem patřičně hrdá. Podařilo se mi naučit šnorchlovat kamarádku, která nikdy předtím neponořila hlavu pod vodu, natož aby dýchala do nějaké trubice. Vytrvale se tomu bránila, ale já byla úpornější. Nevím, kdo byl šťastnější, jestli já nebo ona, když viděla tu krásu pod vodou.

A tak se pojďte ponořit pod vodu s námi.

cestování Egypt
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.