Přirozená krása. Styl, který sluší ženám v každém věku
Ilustrační foto: Pexels

Přirozená krása. Styl, který sluší ženám v každém věku

22. 11. 2021

Původní barva vlasů, které nejsou nijak výrazně upravené. Lehké, jemné líčení. Vrásky, skvrnky a drobné vady nejsou maskovány. Ženy, které vyznávají tento styl, zpravidla vypadají lépe než ty, které tráví hodiny před zrcadly nebo u plastických chirurgů.

Trend přirozenosti si razí cestu módním a kosmetickým průmyslem už řadu let a zdá se, že vítězně. Když se začaly v módních magazínech a katalozích mezinárodních e-shopů objevovat modelky rozměrnějších tvarů a různorodého věku, mnozí předpovídali, že jde o výkřik, který brzy odezní. Měla to být reakce na už téměř neúnosnou situaci, kdy za ideální ženy byly považovány šestnáctileté vyhublé dívenky. Jenže se ukázalo, že přirozenost láká případné zákaznice k nákupu zboží či služeb více než dokonalost. A tak se na čím dál více fotografiích v reklamách objevují ženy, které vypadají tak, jako mnoho žen v jejich věku. Inspirují, líbí se a jiné dámy je následují.

Kadeřnice se čím dál častěji setkávají s požadavkem upravit vlasy tak, aby vypadaly co nejvíce přirozeně. Kudrnaté nevyrovnávat, rovné nenatáčet, u šedivých nechat vyniknout přirozený odstín a nesnažit se je trápit každý měsíc černou barvou.

Podobně se trend projevuje i v módě. Vyznavačky tohoto přirozeného trendu neshánějí oblečení v barvě, která zaplavila obchody, ale mají své oblíbené odstíny, střihy a materiály, zpravidla v přírodních, neutrálních tónech. A kdyby se příznivkyně tohoto trendu z nějakého důvodu dostala do situace, že ji někdo chce profesionálně nalíčit, říkala by: hlavně, ať to působí přirozeně a není vidět, že jsem nalíčená.

Trend je to každopádně sympatický a zatím to vypadá, že si získává čím dál více příznivkyň. Tady je inspirace, co si je možné pod pojmem přirozená krása představit ve vyšším věku.

Inspirace pro ženy móda vlasy
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.