Pomerančové dekorace jsou voňavé, netuctové a nabízejí spoustu možností
Ilustrační foto: Pexels

Pomerančové dekorace jsou voňavé, netuctové a nabízejí spoustu možností

3. 12. 2021

Vánoce ve znamení oranžové barvy? Proč ne? Když se pomeranč stane dominantou výzdoby, výsledek bývá krásný a navíc ještě voní. Pro vyznavače vánoční výzdoby v přírodním stylu to může být zajímavá cesta.

Každý rok se objevuje v médiích a na internetu spousta rad a pouček o tom, jaká barva je o Vánocích právě v módě. Jedna skupina lidí se jimi řídí a baví je vymýšlet o každých Vánocích novou výzdobu, další skupina trendy odmítá a naopak se těší, až vytáhne z krabic klasické ozdoby, které jsou v jejich bytech a domech každý rok stejné. A pak existuje ještě jedno dělení. Část lidí sází na dekorace barevné, blýskavé, kupované, zatímco část preferuje výhradně ty z přírodních materiálů. To znamená: šišky, oříšky, slaměné ozdoby, různé větvičky a především dekorace vlastní výroby.

Co takhle někdy zkusit kombinovat klasiku a neobvyklost? Právě takové představy může splnit kouzlení s pomeranči. Ty k Vánocům patří. Pro někoho symbolizují vůni Vánoc, přidává jejich kůru do pečení, zdobí jim mísy na stolech. Někdo si v souvislosti s nimi vybavuje, jak na ně kdysi stával fronty, aby si nějaký ten nepříliš dobrý a ne moc šťavnatý pomeranč na Vánoce dopřál. Jenže pomeranče mohou plnit i funkci dominanty vánoční výzdoby. Ano, je to neobvyklé mít Vánoce v oranžové barvě, ale neobvyklé věci zpestřují život.

Takže tady je malá inspirace, jak krásné dekorace se dají z pomerančů vytvořit. Jen pozor, je dobré je nepřekombinovat s jinými barvami a styly.

Vánoce vánoční zvyky
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.