Přirozené a nenápadné. Účesové trendy pro zralé ženy se nemění
Ilustrační foto: Pexels

Přirozené a nenápadné. Účesové trendy pro zralé ženy se nemění

21. 1. 2022

Výrazné barvy, melíry, natož kontrastní pruhy. To je minulost. Sympatický trend vyznávající přirozený vzhled přetrvává už několik let a zdá se, že si úspěšně bude razit cestu i v novém roce.

Nikdy dříve účesová móda tolik nepřála ženám, které mají pocit, že jejich vlasy nejsou dostatečně kvalitní, husté, pevné, poddajné, případně těm, které se trápily šedinami. Přesně to, co dříve ženy považovaly za minus, se v poslední době stalo plusem. Na českých ulicích to tak sice stále ještě nevypadá, ale kdo se zajímá o trendy ze zahraničí a cestuje, má už delší dobu jasno – čím dál více žen vyššího věku sází na přirozenost a pohodlí. Hlavní je, nepředstavovat si pod tím, že o sebe nedbají. Naopak. Je rozdíl mít neupravený účes s šedivými odrosty a účes, který je perfektně  střižený tak, že vypadá jednoduše, lehce neupraveně, ale ve skutečnosti jde o propracovanou strategii kvalitního kadeřníka, který přesně ví, co klientce sluší a co sedí ke kvalitě jejích vlasů. Opravdu teď není řeč o tom, že by dámy měly nosit masné prameny s šedou pěšinou a svou rezignaci na to, jak vypadají, zastírat slovy: já sázím na přirozenost, jsem, jaká jsem, móda mě nezajímá, sedět u kadeřníka mě nebaví.

Trend, o kterém je řeč, spočívá totiž v něčem jiném. V tom, že si zralá žena nehraje na holčičku, a jestliže si někde přečte, že tento rok musí být vlasy hodně prostříhané, vzadu delší a vpředu s dlouhou ofinou, nechá ji to naprosto klidnou.

Najít si svůj styl, vědět, co si vzhledem ke kvalitě vlasů můžeme dovolit, vychytat účes, se kterým není práce, a přesto nepůsobit jako šedé myšky, je velké umění.

Je však lepší pokusit se ho naučit, než žádat po kadeřnících nemožné, trápit vlasy natáčkami či kulmou, nedejbože trvalou ondulací a nejrůznějším častým barvením.

Tak tady je malá inspirace, jaké ženy se nyní v zahraničí objevují v reklamách, na módních přehlídkách a v módních magazínech. Někdo možná řekne, že vypadají obyčejně. Někdo řekne, že naopak vypadají krásně.

móda účesy vlasy
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%