Soutěže pro čtenáře portálu i60: "Já a moře", nové "Do stovky", "Moje zahrada" a "Jarní trilogie" pro fotografy
Ilustrační foto: Ingimage

Soutěže pro čtenáře portálu i60: "Já a moře", nové "Do stovky", "Moje zahrada" a "Jarní trilogie" pro fotografy

1. 4. 2022

V posledních týdnech se zdá, že žijeme v době, která nic radostného nepřináší. Právě vzpomínky na hezké chvíle a krásná místa mohou být způsobem, jak si v ní zachovat odstup od smutných zpráv a  jak se pokusit věřit, že svět se opět vrátí do doby, kdy na něm bylo dobře.

A proto jsme pro vás připravili další soutěže, v nichž můžete vyhrát zajímavé ceny - pobyt v lázních Mšené, vyhřívané deky, sušičku na ovoce a také "íčkařská" trička.

 

Já a moře. To je motto nové čtenářské soutěže

Někdo se za život koupe v mnoha mořích světa, někdo naopak dává přednost horám či krásám své vlasti a vedro na pláži ho neláká. Většina lidí si ale na své první setkání s mořem pamatuje. Ta obrovská hladina má cosi, co nás fascinuje.

Moře je tématem nové čtenářské soutěže. Napište svůj zážitek, který s ním máte spojený. Může to být vzpomínka na první koupání v moři, zážitek z cesty do exotiky nebo naopak ze zdánlivě úplně obyčejné rodinné dovolené v Bulharsku či Jugoslávii, na kterou rádi vzpomínáte. Vždyť mnohdy právě vzpomínky, které se zdají být bezvýznamné, mají pro ty, koho se týkají, velkou cenu. Mohou psát i ti, kteří zrovna moře moc v lásce nemají. Třeba proto, že si u něj připálili nos nebo zažili nějakou legrační příhodu.

Třeba právě váš text o nějakém krásném či zajímavém místě u moře může být inspirací pro ostatní, kteří přemýšlejí, kam si vyjet. A někomu jinému třeba může udělat radost vaše báseň, k jejímuž napsání vás inspirovalo právě moře. Fantazii se meze nekladou. Texty se samozřejmě objeví na portále i60 a redakce z nich vybere tři, které bude považovat za nejzajímavější.

Tři ocenění dostanou knihu Až uvidíš moře. Jde o román, který vychází koncem dubna, jeho autorkou je novinářka Scarlett Wilková. Pojednává o poněkud zapomenuté kapitole našich dějin. Je to kniha o lásce a naději – strhující příběh potomků řeckých emigrantů, kteří utekli před občanskou válkou a našli azyl v tehdejším Československu. Ovšem část této rodinné ságy se odehrává na kouzelných místech Řecka, takže právě čtenářům, kteří mají rádi cestování a moře, by se mohl líbit. Autorce bude ctí, když bude moct vybraným autorům vítězných textů napsat do knihy osobní věnování.

Soutěž potrvá do úterý 10. května, tři vítěze vyhlásíme v neděli 15. května.

 

 

bg_dostovky.jpg
 

Do stovky - celoroční soutěž pro milovníky výletů a turistiky

Pro letošní rok jsme se rozhodli inovovat projekt "Do stovky". Bude jednodušší a věříme, že přiláká více lidí. Cestování, výlety, turistika a fotografování patří k nejmilejším koníčkům našich čtenářů. Proto by bylo škoda, aby se o svých toulkách přírodou nepodělili s ostatními čtenáři. Tipů na hezké výlety či turistické cíle není nikdy dost.

Všechny vaše reportáže z toulek přírodou vydáme a na konci roku vytipujeme dvacet příspěvků, z nichž sami čtenáři vyberou ty, které budou považovat za nejkrásnější či nejlákavější.

Jak by měla taková reportáž vypadat? Měla by obsahovat nejen osobní postřehy a zážitky z míst, které jste navštívili, ale také praktické informace pro ostatní čtenáře - např. jak se tam dostat, kde se v okolí dá dobře najíst apod. A samozřejmě, měla by obsahovat minimálně jednu fotografii z uvedeného místa.

Počet příspěvků od jednoho autora není omezen. Soutěž je celoroční a uzavřena bude 15. listopadu 2022. Pak budou moci čtenáři během dvou týdnů hlasovat o tom, který soutěžní příspěvek se jim nejvíce líbí. Ceny výhercům bychom rádi poslali ještě do vánoc. První cenou pro autora příspěvku s největším počtem čtenářských hlasů bude poukaz do Lázní Mšené, které jsou partnerem soutěže. Další dva soutěžící s nevětším počtem hlasů obdrží vyhřívané deky od společnosti Concept, která je druhým partnerem soutěže. Všechny příspěvky této celoroční soutěže budu pod článkem označeny štítkem "Do stovky 2022".

Přejeme vám hezké toulání až "do stovky"!

 

ISS_32246_00131.jpg
 

Moje zahrádka

Máte zahradu, zahrádku nebo třeba jen truhlíky na balkóně? Okopáváte, zastřihujete, vyséváte? Máte nějaké speciální fígly, díky kterým zelenina, ovoce, kytky, keře či stromy dobře prospívají? Sdílejte je s ostatními čtenáři. Máte nějaký zahrádkářský úspěch, vtipnou příhodu či příběh, týkající se zahradničení? Sepište jej a vyšlete do soutěže na našem portálu. Každý čtenář může napsat dva "zahradní" příběhy, rady, fígly, doporučení, které vloží na portál prostřednictvím svého čtenářského profilu. Tato soutěž potrvá do 10. května 2022, vítěz obdrží sušičku ovoce od společnosti Concept.

 

bird-g47a505545_1920.jpg

Fotosoutěž "Jarní trilogie"

A nezapomněli jsme ani na naše vášnivé fotografy. Pro ně jsme připravili soutěž na téma "Jarní trilogie". Úkolem je nasnímat jarní "příběh", sestavený ze tří fotografií. Může to být například probouzející se příroda, ale třeba i jarní nálada rodiny, přátel... Podmínkou soutěže jsou autorské fotografie pořízené od 21.března 2022 do konce soutěže, a to 21. června 2022. Fotografie musí obsahovat informaci, kde a kdy byly pořízeny. Fotografie vkládejte prostřednictvím formuláře na tomto místě. Každý registrovaný čtenář může do soutěže vložit dvě jarní trilogie. Autoři tří serií jarní trilogie obdrží naše "íčkařská" trička. Vítěze vyhlásíme v neděli 27. června 2022.

 

Všechny soutěže jsou určeny pro registrované čtenáře portálu i60. Literární soutěže musí být vkládány prostřednictvím čtenářských profilů. Všechny soutěžní příspěvky budou redakcí označeny štítkem "Jarní soutěže 2022".

Těšíme se na vaše soutěžní příspěvky a přeje všem čtenářům krásné jarní dny! Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

 

 

 

 

čtenáři soutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%