Nejvyšší patro Česka
Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. FOTO: Poskytnuto MIlanem Ballíkem

Nejvyšší patro Česka

26. 3. 2022

Osmnáctiposchoďová věž se Sněžkou v zádech a věncem krkonošských hřebenů kolem. Mimořádná lokace uprostřed jedinečného skiareálu. Řada restauračních zařízení s mnoha možnostmi labužnického vyžití v nitru i okolí budovy. To je Horizont.

Emoce, které provázely stavbu „věžáku“ v Krkonoších dávno vychladly a Hotel Horizont – právě o něm je řeč – získal pověst znamenité adresy. Z velké části se na něm podílí tamní gastronomie, které od začátku vládli, a dodnes tomu tak je otec a syn Švestkovi. Jiřího seniora vystřídal roku  2018 jeho syn, také Jiří. Díky tomu zůstal zachován koncept, který vychází z české kuchyně a těží z dodavatelské základny surovin  regionu. S akcentem na krajové speciality Podkrkonoší.

Zavítáte-li Do Pece pod Sněžkou, můžete si v Horizontu vybudovat pro čas pobytu vaši základnu. Potom takový den v Peci může docela dobře vypadat takto:

Po bohaté snídani v jednom ze středisek gastronomie, kdy je na pultech k mání vše co vás jen napadne, se vydejte na kratší či delší výlet. Pokud se – v kratším programu – vrátíte do hotelu, čeká vás oběd s plnou parádou. Servis, nápoje, hlavně však mimořádná jídla v duchu zdejší filozofie rozhodně přispějí k vaší dobré náladě. Předkrm může být ze světa - tygří krevety grilované s bylinkami, sušenými rajčátky a česnekem – připraví cestu pro další chod, už v režii české klasiky.  Krkonošské kyselo z chlebového kvásku – poznáte, jak moc se liší od kulajdy, provokující Krakonošův oheň – nudličky vepřové panenky restované s cibulí, doplněné smetanou a chilli, s bramboráčky a restovanou chilli papričkou. Navrch ještě borůvkový knedlík s borůvkovou omáčkou bohatě posypaný strouhaným tvarohem. Zdá se vám to příliš? Vůbec ne! Jestli vás čeká odpoledne na sjezdovce, v létě náročná cykloetapa nebo pěší výšlap na Sněžku, určitě se vám každá kalorie bude hodit…

Po večeři, kdy před vás raut postaví dilema kam sáhnout, zbývá ještě jedna dost svůdná varianta. Osmnácté patro a tamní bar Sky Club 18. Kreativní barmani vás strhnou svými s invencí připravenými koktejly.

Ani vlastně nemusíte být hotelovými hosty. Na vše můžete dosáhnout „z ulice“. Co tedy řešit...

 

Milan Ballík

 

 

 

 

 

cestování gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.