Do Ungeltu připlouvají pstruzi z Itálie
Herec Pavel Liška ve hře Pstruzi. FOTO: Jan Malíř

Do Ungeltu připlouvají pstruzi z Itálie

9. 4. 2022

Osazenstvo pražského divadla Ungelt během nucené přestávky opravdu nezahálelo. Zve svoje příznivce na jednu premiéru za druhou. Těsně před Velikonocemi tak diváci poprvé spatří představení italského autora Edoarda Erby nazvanou Pstruzi.

„Mám velkou radost, že se u nás na jevišti konečně objeví italská hra. Titul Pstruzi je dobrou příležitostí pro mladého režisera Jakuba Šmída. Zároveň je vítanou podívanou hereckého koncertu špičkové trojice Alena Mihulová, Jaromír Dulava a Pavel Liška,“ říká Milan Hein, majitel a principál Ungeltu.

„Je známo, že si zakládáme na tom, že do Česka přivádíme nové neznámé texty a že prosazujeme to, čemu se říká herecká dramaturgie. Což znamená, že se snažíme spolu s herci najít titul, který jim bude tzv. vybrán na tělo. V tomto případě jsme s Pavlem Liškou hledali něco, co ho opravdu osloví. To hledání trvalo rok a půl. Pavel tady hrál s Alenou Vránovou asi před dvaceti lety v představení Bouřlivé jaro a loni se k nám vrátil ve hře Housle. Takže teď měl „nárok“ na jednu z hlavních rolí. Shodli jsme se na italské komedii Pstruzi od současného dramatika Edoarda Erby," vysvětluje Pavel Ondruch, umělecký šéf Ungeltu.

Sám autor se hodlá v létě zúčastnit představení své hry na Letní scéně Ungeltu, protože je šťastný, že se Pstruzi budou poprvé mimo Itálii hrát právě v Praze. Jde sice o komedii, ale samozřejmě má filosofický přesah a nutí diváka k přemýšlení.

DSC08248.jpg
                                               Alena Mihulová, Jaromír Dulava a Pavel Liška. FOTO: Jan Malíř

 

„Moc si považuji toho privilegia, že jako herec jsem poprvé v životě mohl mluvit do toho, co budu hrát. Četl jsem dokola několik her a pořád jsem nebyl spokojený. A tak doufám, že s mým výběrem budou spokojeni diváci stejně jako já. Myslím totiž, že nyní je čas na komedie, tak proto jsme byli všichni od začátku pro tuto hru,“ vysvětlil herec Pavel Liška.

„Hrajeme o věcech z obyčejného života, o všedních situacích jejichž dopad si často neuvědomujeme. Ale to všechno má svoji hloubku a význam,“ komentuje herečka Alena Mihulová.

Využijte šanci podívat se na hru o rybách a rybářích a vydejte se na pstruhy do Ungeltu.

 

divadlo kultura
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.