Víkendový tip: Oslavte první májový den dobrou krmí v Řevnicích
FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

Víkendový tip: Oslavte první májový den dobrou krmí v Řevnicích

27. 4. 2022

Místem, které nabízí lákavé možnosti vyžití v přírodních scenériích okolí Prahy jsou Řevnice. Čtvrtým rokem zde existuje přitažlivá atrakce z jiného soudku. 

V historické nádražní budově, kde se čekávalo na projíždějící vlaky – netrpělivě a nervózně - se zrodil minipivovar s příjemnou restaurací a zahrádkou, kde se krom několika druhů tamních piv můžete potkat s mimořádnou kuchyní.

Přitažlivý interiér pravé vesnické hospody pojednaný v působivém retro stylu s historizujícím mobiliářem není příliš velký. Prostora pojednaná v živých barvách působí útěšlivě už sama bez dalšího. Když však polknete první loky piva – ať už lehkou citrusovo-chmelovou řevnickou šestku, důraznější dvanáctku či něco atraktivního odjinud, uděje se s vámi zajímavá proměna. Máte jediný zájem. Pročíst jídení lístek a narazit na něco fakt chytavého. Což není vůbec problém. Od ,,obyčejných" párků – mají to, co se od nich krom chuti žádá, mohou a mají být konzumovány rukou, přitom však na prstech nesmí ulpět ani stopa mastnoty. A zdejší párky od místního řezníka právě takové jsou. Navíc doprovázené báječně obilím vonícím lahodným chlebem s křupavou kůrkou z Pekařství Jarolímek.

Mezi často se měnícími recepturami hlavních jídel se vždy objeví alespoň jedna všem známá rána jistoty.

Pečená žebra v BBQ se salátem coleslaw, některý z kolekce burgerů i něco pro vege- klientelu. Pak třeba ještě štrúdl, všechno znovu zapít některým z piv a pokochat se nakažlivým úsměvem servírky. Vůbec přitom nevnímáte hluk co čtvrt hoďky projíždějících vlaků…

Občas zde uspořádají úsměvné podniky jako o víkendu s prvním májovým dnem – Retro nabídky k Svátku práce. Jedná se o denní nabídku, večerní lístek je jiný, současný a pestřejší.

rev5.jpg
                                                                                 FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

 

Na ukázku přikládám výběr denního menu, které tehdy bývalo zhusta k mání:

 - čočková polévka
- sekaná z hovězího a vepřového mletého masa s bramborovou kaší a kyselou okurkou
- segedínský guláš s houskovým knedlíkem
- guláš z hovězího krku na řevnickém pivu s cibulí, chilli papričkou a  houskovým knedlíkem.

Nakonec pak nesmrtelné buchtičky s vanilkovým krémem a sekanými pistáciemi.

Hitu, který byl nesestřelitelný a chtěl jsem ho ochutnat, jsem se sice nedočkal - šlo o plátek vepřového se zapečenou broskví a možná i šlehačkou. Ale nešť, za vyzkoušení jistě stojí vše ostatní.

Menu kuchaři, kteří veškeré chody připravili vyšperkovali ještě jednou surovinovou aktualizací v duchu dnešních trendů, a sice bramborovými knedlíky plněnými uzeným tofu s červeným zelím, a smaženou cibulkou.

rev2.jpg
                                                                                 FOTO: Poskytnuto z archivu Milana Ballíka

 

Určitě bude stát za to vědět, co bývalo hitem tehdejších restaurací na prvního máje, tak neváhejte. Ovšem transparenty nechte raději doma.

Jakoby se tu kdesi v trámoví krovů usídlil dobrý duch, přes týden sbírající síly na to, aby každého hosta potěšil báječným pocitem z mile stráveného pobytu zde. A přiměl k brzkému návratu.

 

Milan Ballík

 

 

 

 

 

gastronomie restaurace Tip na výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.