Polní cesty
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Polní cesty

6. 6. 2022

Polní cesty. Polní cesty jsou nevyzpytatelné. Polní cesty jsou klikaté. Polní cesty se vinou mezi poli, mezi loukami, mezi zrekultivovanými krajinami.  Chodíte po nich rádi? Já ano. 

Ještě raději se po nich vydám na kole. Často najedu na jakousi, kde jsem ještě nebyla a pak si říkám, kde asi vyjedu. Ale u nás se nedá zabloudit. Vede mě Bořeň a elektrárna z jedné strany, z druhé na mě kývá Milešovka. A z třetí mě věrně doprovází obrysy Krušných hor. Víte, jaká to je krása, jet po takové polní cestě, kde při kraji kvete divoký mák, heřmánek, různé kytičky. Vlní se obilí a divím se, jak narostlo v takovém suchu. Obdivuji pracovitost zemědělců, kteří na jaře vyjedou se svými strojemi a zasejí. Letos tu poprvé není řepka, zřejmě střídání plodin je nutné. A také je krásné vidět tu úžasnou zeleň kolkolem. Je moc hezké projíždět i vesničkami a všímat si, jak se lidičky starají o svoje obydlí, o zahrádky. Je vidět, když něco někomu patří, tak to podle toho vypadá a je radost se na to podívat. Když jsou místa, jako veřejná prostranství a jiné části, tak tam to bohužel někdy nevypadá. Tedy vypadá! 

Na polních cestách je nádherně čisto. Tam se žádní vandalové nevypraví, ani auta, zloději tam nemají co ukrást. Cítím se v naprostém bezpečí na takových toulkách. Jedu si, zastavím, vyfotím, napiji se a zase popojedu. Čas nevnímám, jen vidím, že už je slunko nade mnou, tak to otočím zase k domovu. Tentokrát jsem najela, spíše nakodrcala 17 km. Ty polní cesty mě lákají pořád, klid, slunce nad hlavou a v hlavě čisto. 

Dopisuji a v rádiu zpívají  Život je pohoda, život je fajn, život je jako jahoda, co ti na šlehačku daj. Zpívám také a jsem v pohodě. Díky za každý hezký den!

Do stovky 2022 příroda
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.