Kombinace, variace, permutace
Ilustrační foto: Pixabay

Kombinace, variace, permutace

16. 6. 2022

Vzdávám to! Uzavřu se do nějaké bubliny a nechci vědět o světě! Nechci řešit stupidní názory a hlavně nechci řešit vztahy mezi lidmi.   

Matematika nebyla moje silná stránka a kombinatorika je součástí matematiky. Nikdy bych si nepomyslela, že se mi namotá do života. Je složitá, je to vlastně logika a logické myšlení extra vyvinuté nemám. A proč taky, jsem přeci ženská. Ale množina mých kamarádek není řešitelná podle žádného vzorce, já ho alespoň nedokážu najít. Prvky v té množině se prostě uspořádat nedají, čím je jich více, tím větší problémy nastávají. Dělá mi to starosti.

Nabízím setkání a pohyb pro zdraví, ale jednotlivé prvky v množině kamarádek neřeší prospěšnost pobytu v partě na čerstvém vzduchu, neřeší aktivní odpočinek, ani rozptýlení chmurných myšlenek v ptačím cvrlikání, a to jsme všechny vdovy. Řeší  jen samy sebe.

Když množinu zúžím do menšího počtu, mám problém já.

Příklad: Obvolám množinu mých kamarádek a naplánuji výšlap do přírody. Hrnou se na mne otázky ze všech telefonů. "A jde taky E, M a S? Víš, že M a S se nemusí? Doufám, že nezveš V, to by nešla D. Bacha, P teď nemluví s H, tak ji nezvi. E si zase nebude chtít sednout na pivo, ...bereme hůlky? To se R nafoukne, ta je nemá. Ahoj, jestli bude horko, tak R nepůjde a D chodí jenom když jde R. Hele L, volala mi K, že by s námi šla, ale ne do lesa... Tak ať jde do pr..."

Přestávám se ovládat a rozesílám primitivní rovnici:  L . ( M+S+E+D+ kdokoliv) - (škarohlíd) + (pohyb, slunce, vzduch) = zdraví. Kdo to neumí řešit, ať sedí doma. Ve 13 hodin vyrážím a právě do lesa! Sraz u galerie.

aktivní senioři glosa zábava
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.