Hotel na břehu jezera slaví dvacetiny
Hotel Port. FOTO: Pavel Haž

Hotel na břehu jezera slaví dvacetiny

15. 6. 2022

V České republice asi jen stěží najdete člověka, který nikdy neslyšel název Máchovo jezero. Vodní plocha o rozloze 296 hektarů je cílem mnoha školních výletů, místem prvního stanování, zážitkem při první plavbě na palubě lodi či oblíbeným úkrytem rybářů před veřejností.

Přímo na jeho břehu stojí hotel Port. Jeho starší část byla vybudována v roce 1931 a sloužila jako dětská ozdravovna. Léta ubíhala a v objektu se střídali nájemci a jejich rekreanti. Před dvaceti lety hotel koupila firma Regata Čechy. A nastal pozvolný přerod tohoto zařízení ve čtyřhvězdičkový hotel.

Zhruba před deseti lety byl podle projektu architektky Senky Příhodové hotel rozšířen o druhé křídlo v němž je bazén, sauna, místnosti pro masáže všeho druhu, tělocvična, bowling a salonky. Samozřejmě se zde také zvýšila ubytovací kapacita. Stavba která má připomínat dvě míjející se lodě, získala v roce 2013 ocenění Stavba roku Libereckého kraje.

P1120601.JPG
                                                                                                                                    FOTO: Pavel Haž

 

Každý rok tu na návštěvníky čeká nějaká novinka. Jednou z nich byla klimatizace ve všech prostorách, nebo vybudování nabíjecích stanic pro elektromobily. A jaký dárek dostane Port letos?

„Otevřeli jsme novou půjčovnu vybavení pro volný čas. Na jednom místě přímo na břehu jezera si tak hosté mohou půjčit vše potřebné pro cyklistiku, minigolf, tenis. Nechybí ani vše potřebné na vodu – lodičky, katamarany nebo paddleboardy. Jsme moc rádi, že je zde vše na jednom místě a zároveň je to místo s nejkrásnějším výhledem na jezero,“ uvádí Zuzana Burešová, ředitelka hotelu Port.

Dobrou pověst tomuto zařízení už delší dobu přináší zdejší vynikající kuchyně. Pracuje s regionálními produkty a zahrnuje moderní gastronomické trendy. Najíst se tady mohou i vyznavači vegetariánské stravy a bát se nemusí ani hosté s různými potravinovými alergiemi.

V prázdninových měsících si tady odpočinek užijí rodiny s dětmi, jimž animátoři připravují program po celý den. V ostatních měsících jsou připraveny pobytové balíčky pro seniory, relaxační balíčky pro aktivní odpočinek. Nezanedbatelnou částí klientely jsou firmy a jejich zaměstnanci, kteří zde absolvují rozmanité vzdělávací akce. V posledním období tady také rádi vítají svatby, neboť není nic romantičtějšího než vyslovit svoje ano na břehu jezera, jež nese jméno nejznámějšího českého romantického básníka.

P1120600.JPG
                                                                                                                                    FOTO: Pavel Haž

 

Do rodiny firmy Regata Čechy patří také hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. I ten se honosí čtyřmi hvězdami a je proslulý kvalitou služeb.

A jak oba hotely obstály v nelehké pandemické době?
„V čase bez hostů jsme se věnovali opravám, vylepšení standardu ubytování. Podařilo se nám udržet si základní kmen zaměstnanců. Ale podle mého názoru negativní dopady covidového času na nás přicházejí až teď. Zatímco v devadesátých letech nás pracovníci opouštěli pro to, že jsme nebyli ochotni navyšovat jim přesčasy pro vyšší výdělky, dnes je situace opačná. Lidé byli delší úseky doma, věnovali se svým koníčkům a zálibám. Někteří ztratili pracovní návyky a ochotu věnovat se těžké práci ve službách. Musíte být stále dobře naladěn a čelit zvyšujícím nárokům hostů. Mnozí přišli na to, že podobné peníze je možné si vydělat méně náročnou a časově příznivější prací. Já s tímto pohledem na svět souhlasím, ale situace je tím pro nás složitější. Není vůbec jednoduché sehnat spolehlivé a schopné zaměstnance. Věřím, v optimistický vývoj tuzemského cestovního ruchu. Vyplatila se nám sázka na domácí klientelu, ale přesto to bude nějakou dobu trvat, než se vrátíme k ekonomickým výsledkům před covidem. Negativní dopad nejen epidemie ale i současné mezinárodní situace je nedostatek stavebního materiálu a neúměrné ceny energií. To má za následek prozatímní odložení rekonstrukčních prací v hotelu Horizont. To však v žádném případě neovlivní úroveň služeb v našich hotelech. Hosté jsou jako naše rodina a my si zakládáme na přátelské atmosféře, která je obklopuje,“ vysvětluje Viktor Šedivý, předseda představenstva společnosti Regata Čechy.

Hotel Port slaví své 20. narozeniny po celý rok v duchu sloganu "20 let na vlně... " Připravil proto pro své návštěvníky mnoho akcí, o nichž se na jeho webových stránkách můžete informovat i vy.

 

 

cestování Česko
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.