Letošní dovolená na jihu 1
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Letošní dovolená na jihu 1

30. 7. 2022

Ne, nejedná se o žádnou destinaci u moře, i když vody je tam všude okolo dost. Ano, jedná se o jihočeskou Blatnou. Sem jezdíme už spoustu let, máme to tu moc rádi a je to jediný týden v roce, kdy je s námi naše dcera.

Vzhledem k tomu, že jsem fotila jako utržená ze řetězu, jsem tentokrát náš týdenní pobyt rozdělila na dvě části - na pobyt v Blatné a na výlety.  

Náš odjezd z domova se jako vždy nesl v plně naloženém autě a se dvěma zvířátky, morčicí Sárou a pejskem Boonečkem. Jeli jsme naší obvyklou trasou přes Plzeň, nezapomněli se zastavit v Mostě na gáblík u McDonalds a vzhledem k tomu, že se všechny města a vesnice po trase rozhodly opravovat silnice, užili jsme si i bloudění. A nejenom to, ale bylo nám i docela teplo. Venku to vypadalo jako na Sahaře, ale v autě díky klimošce se to dalo celkem přežít. Tentokrát jsme byli s majiteli domluveni na pozdějším příjezdu, kvůli rozbitému čerpadlu v domě. Cestování, když nikde nemusíte být v určenou hodinu, je docela bezva. Zastavíte, kdy chcete a cestou se stihnete i kochat přírodou kolem. Samozřejmě kromě řidičky, což byla naše dcera. Na místo určení jsme se i s nákupem v Lidlu dostali po páté hodině, vše bylo na svém místě, na stromě seděl ptáček, jako by nás vítal.

Můžu vám říct, že letošní počasí se opravdu vyznamenalo. Ještě se nám nestalo, že by aspoň jeden den nezapršelo. Ne, celý týden byly teploty podobné těm na pouštích, občas trochu zafoukalo, ale jinak to žluté kulaté na obloze pálilo a pálilo. Nicméně jsme stihli i dva výlety, které vám představím v druhém příspěvku. Párkrát jsme se prošli kolem domu a tradičně v pátek jsme navštívili blatenský zámek. Je to naše tradice a ta se musí dodržet, ale díky tomu, že jsme chodili v parku pod stromy se to dalo přežít.

Sobota, den odjezdu, se probudila do deště, no deště, deštíku, takže se zpátky domů jelo celkem dobře. Tentokrát vedoucí zájezdu zvolili jinou trasu, přes Příbram a Kladno, bylo to asi o hodinu kratší, ale ty silničky a zatáčky stály za to. V Kladně nás chytil slušný slejvák, slunce si vzalo dovolenou, tak se cestovalo dobře.

Zvu vás na procházku míst, která spousta z vás určitě zná a přeji pohodový srpen a zbytek léta.

 

 

cestování fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%