Tip na výlet: Obludiště v Dolní Pěně
Všechny fotografie: Julie Vargová

Tip na výlet: Obludiště v Dolní Pěně

4. 8. 2022

Jižní Čechy nabízejí nejen rybníky, kilometry cyklostezek, hrady, zámky, borůvky, houby, lesy, louky, ale také různé atrakce určené dětem i dospělým. Jednou z těch velmi zajímavých je Obludiště v Horní Pěně s heslem: Ne každý, kdo bloudí, je ztracen. (J.R.R. Tolkien)

Největší habrové bludiště v Evropě se nachází necelých pět kilometrů od Jindřichova Hradce směrem na Novou Bystřici. Na své si přijdou především děti na mnoha pohybových atrakcích, ale také dospělí, pokud se vydají do labyrintu mezi vzrostlé stromy. Na všechny čekají cesty se šesti obludami, zastávkami s dřevěnými sochami. Ne každému se podaří všechny objevit. Někdo se v labyrintu zamotá tak, že musí využít záchytnou lavičku a zavolat si o pomoc. Nicméně, tak, jak se všichni dostanou dovnitř, tak všichni bezpečně odejdou. 

                                                                                 https://www.obludiste.cz/

Přesto, že se zábavní areál nerozkládá na rozsáhlé ploše, je zde instalováno množství příležitostí k zábavě. Lanovka, vory, hřiště kulidromu, vláček, dětské hřiště, prolézačky, lanové prvky a další zajímavosti včetně lehátek a okolního malého rybníčku. Samozřejmostí je nabídka občerstvení v prostorném vzdušném stanu s netradiční výzdobou stropu, která pestrou a veselou atmosféru jen dokresluje. Odpočinek a zážitky - tak se dá pojmenovat návštěva labyrintu i doprovodných aktivit. Dokládají to spokojené a veselé  obličeje dětí i úsměvy dospělých. Jinými slovy, strávit tady pár hodin je fajn. My jsme si areál prohlédli na cestě k domovu a dohodli se, že se sem vrátíme po letní sezóně. Hledání oblud i pokus najít poté cestu ven z labyrintu si nenecháme ujít.  

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.