Moje hvězda opět vyšla
FOTO: Soňa Prachfeldová

Moje hvězda opět vyšla

6. 8. 2022

Moje hvězda. Moje hvězda opět dnes vyšla.  Moje hvězdička. Vychází přímo nad mojí hlavou, když si večer sednu na terasu a vyhlížím, kdy se nade mnou rozjasní. Je první mezi mnoha dalšími. Moje hvězda.

Stalo se tak i dnes, i když je velmi zataženo a fouká silný vítr. Dnešek je dnem, kdy se hlásí výstrahy o silných bouřích a lijácích. Někde už prší, padají dráty elektrického vedení. U nás na severu je kromě sílícího větru zatím klid. Začíná se snášet tma, jen ta jedna hvězda svítí nade mnou. Zvedám k ní hlavu, napadají mě různé neucelené myšlenky. Ve hvězdách se nevyznám, jen obdivuji jejich třpytivou krásu i stálost. Bezpečně poznám Velký vůz, když je jasno, je přímo vlevo od našeho domu. Příroda má své neměnné zákonitosti a i ten srpen se vyznačuje již zkracujícími se dny.

Opět  by měly při hezkých dnech a jasných nocích padat hvězdy. Tedy létavice. Při nich si můžeme něco osobního přát. Nejen osobního. Svět opět přichází s velkými změnami. Celosvětovými. A nejsou k lepšímu. Přiznám, mám obavy, co se to děje s tím globálním světem, který nebere ohledy k lidem, kteří obývají tuto planetu.

Každý máme jen jeden pozemský život. Žijeme a přejeme si, aby i naši potomci mohli žít v klidu a míru na této krásné modré planetě. Prý je jediná, kde žijí živé bytosti. Nevíme přes veškerou rozvinutou vědu dohromady nic. Vše jednou skončí i pro ty, kteří rozdmýchávají válku a nenávist. Pro svoji neukojitelnou touhu po moci a bohatství. Nechávají po sobě zničené životy a zpustošenou krajinu. Je to normální? Není. Nikdo tu přece není na věky.

Hvězda nade mnou svítí a říká mi tiše: Lidé jsou nepoučitelní z dějin, nic nechápou. Říkám jí, my to nechceme, to ti, kteří mají chránit naši planetu, si rozhodují o nás, bez nás. Bojíme se o naši budoucnost, o naše děti, o přírodu, o život na zemi. A moje hvězda mi odpovídá - neboj se, nás hvězd je nesmírně mnoho, nikdo nás nedokáže spočítat. A my se snažíme vám svítit na vaši pozemské pouti a věříme, že v lidech rozsvítíme světlo, které vás povede dál. Tak ti moje hvězdo věřím a doufám!

Moje malé noční zamyšlení.

glosa společnost život
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%