Slavia pozvala seniory zdarma na fotbal
Kardiolog Jan Pirk. FOTO: SK Slavia

Slavia pozvala seniory zdarma na fotbal

10. 8. 2022

Slavia připravila na vybrané zápasy podzimní části FORTUNA:LIGY akci pro seniory z řad slávistických fanoušků. Ti budou mít na dva vybrané domácí zápasy vstup zdarma. Projekt inicioval prof. Jan Pirk, který slávistům ve Fortuna Areně pravidelně fandí, a stal se tváří celé kampaně.

Myšlenka podpory seniorů v rámci návštěvy fotbalových zápasů Jana Pirka poprvé napadla před několika měsíci. „Bylo to ve chvíli, kdy se vše začalo zdražovat a bavil jsem se s jedním starším pánem, který Slavii fandí 45 let. Říkal mi, že by na fotbal chtěl jít, bohužel mu ale nezbývají peníze na nákup lístku. Přišlo mi to líto, začal jsem přemýšlet, jak bych jemu a dalším seniorům mohl udělat radost. A že by mohli mít zadarmo alespoň vstup na fotbal, “ popisuje Pirk.

Svou základní myšlenku kampaně Vezmi dědu a babičku na fotbal! Pirk představil zástupcům Slavie, kteří ji podpořili. Během otevírací doby pokladen před zápasem proti Pardubicím si budou moci všichni senioři, kterým je 63 let a více, vyzvednout na pokladnách u vstupu č. 4 lístek zdarma. Podmínkou vyzvednutí je prokázat se osobním dokladem s fotografií.

Na utkání proti Liberci, které zatím termínově vychází na světový den seniorů, je v plánu ještě tuto akci trochu pozměnit. Každý majitel permanentní vstupenky nebo lístku na tento zápas si bude moct vyzvednout pro „svého“ seniora, kterého vezme na fotbal, lístek zdarma. Na toto utkání se chystá i autogramiáda nejstarších hráčů Slavie. „Ona to nebude odměna jen pro dědu, který na zápas půjde, ale i pro babičku, která bude mít doma na chvíli od dědy klid,“ směje se Pirk.

Jan Pirk doufá, že tato aktivita nezůstane osamocena. „Věřím, že se k nám přidají i další fotbalové kluby, a budou chtít udělat radost svým fanouškům z řad seniorů.“

 

Zdroj: SK Slavia

 

 

 

aktivní senioři fotbal sport
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.