Zemřela zpěvačka Hana Zagorová
FOTO: Show Jana Krause, FTV Prima, CC BY 3.0, commons.wikimedia.org

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová

26. 8. 2022

Ve věku 75 let dnes zemřela Hana Zagorová, jedna z nejoblíbenějších českých zpěvaček sedmdesátých a osmdesátých let a držitelka devíti Zlatých slavíků.

Hana Zagorová se narodila a vyrůstala na Ostravsku. Poprvé na sebe pěvecky upozornila v roce 1963 v ostravské soutěži Hledáme nové talenty, kde ji doprovázel Orchestr Gustava Broma. V letech 1964–1968 studovala a následně absolvovala herectví na brněnském JAMU. V roce 1968 vydala svůj první pěvecký singl s písní Prý jsem zhýralá. Koncem šedesátých let se začala častěji objevovat na televizní obrazovce. Účinkovala se skupinou Flamingo a natáčela v ostravském rozhlase.

Hana Zagorová za svoji kariéru nazpívala přes 800 písní. K největšm hitům patřily skladby Bludička Julie, Studánko stříbrná, Mimořádná linka, Biograf láska či novější Já nemám strach. Ppůsobila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Prvním manželem Hany Zagorové byl v letech 1986–1992 tanečník a baletní mistr Vlastimil Harapes. Po rozvodu s Harapesem si vzala 30. května 1992 slovenského operního tenora Štefana Margitu. Ten dnes médiím úmrtí své ženy potvrdil.

osobnosti zpěvačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.