Nastal čas pletení svetrů. Nejen kvůli drahé eletřině. Doma vyrobené svetry jsou hitem letošní sezóny
Ilustrační foto: Pexels

Nastal čas pletení svetrů. Nejen kvůli drahé eletřině. Doma vyrobené svetry jsou hitem letošní sezóny

23. 9. 2022

Dříve by byly považovány za dílka ne moc zručných pletařek. Nyní jsou hitem. Doma vyrobené, ručně pletené svetry, který vypadají tak trochu amatérsky, jsou jedním z nejžhavějších módních trendů.

Slovům móda nebo trend se mnozí lidé smějí a staví se k nim s despektem, nicméně je fajn občas se rozhlédnout, co je vidět v ulicích a obchodech. Třeba proto, aby člověk zjistil, že to, co bylo kdysi považováno za ne moc povedené, se nyní prodává za tisíce. Typickou ukázkou jsou svetry. Nejdražší jsou nyní ty ručně pletené, které vypadají „jako od babičky“.

Nezřídka se v různých designových obchodech prodávají za čtyři i více tisíc korun a je na nich napsáno „Hand Made“. Domácí ruční práce je nyní žádaná a lidé jsou ochotni za ni zaplatit. V poslední době tak dochází k pozoruhodným spojením. Mladá návrhářka vymyslí střih a vzor a pak hledá zkušenou starší pletařku, která je schopna její představy zhmotnit. Spokojenost je na obou stranách, vlastně na třech stranách, protože je spousta lidí ochotných investovat právě do takové ruční práce.


sv.png
                                                                                                                                  Ilustrační foto: Pexels

 

Takže, pokud nyní někdo umí plést a má nadbytek volného času, měl by současnou módu velkých, hrubých svetrů využít. Buďto si uplést nějaký pro sebe nebo pro někoho z rodiny. Doba, kdy se nad nimi puberťáci a mladé dámy ofrňovali, je pryč. Jde jen o to nechat se inspirovat a třeba se i poradit, kdo by o jaký huňáč stál. Jestli je lepší růžový nebo nenápadný béžový nebo zda je třeba si troufnout na nějaké vzory?

Tady je malá inspirace, že možností je mnoho, ale především důkaz, že svetry sluší mladým dívkám stejně jako zralým dámám. Obavy, že v nich budou vypadat jako neforemné medvědice, nejsou na místě.

1a.png

2a.png   
                                                                                                                                Ilustrační foto: Pexels

 

 

 

hobby móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.