Podzimní čarování na Miladě
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Podzimní čarování na Miladě

13. 10. 2022

A máme tu říjen, který umí v přírodě vyčarovat nádherné barvy. O víkendu, kdy jsme měli práci na zahradě a čištění a zpracování další nadílky hub ze Starých Splavů, jsem rozhodla, že v pondělí odpoledne se pojedeme podívat na Miladu.

Přes léto tam nejezdíme a letos to bylo ještě poznamenané požárem v Českém Švýcarsku. Z balkónu jsme pozorovali letadla, která tam létala pro vodu na hašení. Shodou náhody jsme zjistili, že jsme na Miladě byli loni také 10.10. Toto jezero není třeba představovat, jednak jsem o něm psala už mnohokrát a kdo by chtěl znát víc, stačí se podívat na net.

Vzhledem k pracovnímu víkendu jsem potřebovala procházku v přírodě jako sůl a k tomu je jezero Milada ideální. Ve všední dny tam moc lidí není, to už máme lety prověřené a nemýlili jsme se ani tentokrát. Cestou do Chabařovic bylo vidět, že se podzim opravdu ujal vlády, protože stromy u silnice  oblékly jeho zářivé barvy a na Miladě se fakt vyznamenal. Jako třešnička na dortu bylo nebe a slunce se svými barvami. Během naší procházky se modrá na obloze začala měnit v šedivou, ale to nám nevadilo. Na našich procházkách jsem zvyklá, že potkáváme lidi s pejsky, jednoho jsme potkali i tentokrát, bylo mu sedm let a jmenoval se Kevin. Ticho u jezera nebylo ničím rušeno, bylo nám divné, že se nikde neozývají ptáci. Asi byli taky na výletě, protože jsme byli už nahoře u auta, když se s křikem na hladinu uprostřed jezera sneslo několik desítek hus.

Foťák byl po ruce a mohu vás ujistit, že nezahálel, protože barvy kolem byly opravdu krásné. Fotek je  trochu víc, ale snad to nikomu nebude vadit, zvu vás tedy na procházku místem, jako je Jezero Milada u Chabařovic, které za návštěvu opravdu stojí. Přeji všem podzim plný pohody a kouzelných barev.

 

 

 

fotografování příroda Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%