Já se vznáším, já si létám
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Já se vznáším, já si létám

16. 10. 2022

A je to zase tady. Zase jsem o rok starší. Zase bude rodinné setkání, budeme shánět židle po celém baráku, abychom se vešli k jednomu oválnému stolu.

Zase zajedu do města, s papírkem hustě popsaným, co všechno koupím, co kdo má rád a co rád pije. Hlavně nesmím zapomenout na šampíčko pro dospělé i pro nejmenšího. To nesmí chybět při oslavách našich narozenin.

Tak je tedy nakoupeno, není kulaté ani půlkulaté výročí, dorta péct nebudu. Víte, že prodávají mražené, pěkně ozdobené a svůj účel také splní?  Tak nachystáno, připraveno, jen se ještě hezky obléci, trochu si namalovat pusu, ať vidí rodina, že bábinka o sebe dbá. Sešli jsme se, nastalo nadělování pro mě, z toho mám trochu strach, loni jsem dostala skútr, ale ten jsem zase dala synovi, to už fakt není pro mě. Letos dobrý, dárečky, jak se dávají běžně, každý mě potěšil. A od syna, jako vždy veliké překvápko. Dárková letenka mamince k narozeninám. Prý, napsala jsi již závěť? Tak teď jen vystihnout počasí a objednat si let v Aeroklubu Most. A minulou neděli 9. října se nebe rozzářilo sluncem, nezaváhala jsem, zavolala, jestli mají volné letadýlko, řekli, že ano, skočila jsem do auta a jela. 

Byl to nádherný zážitek, letadlo kroužilo nad Teplickem, Bílinskem, zapomněla jsem i na tu trochu strachu, jak jsem byla uchvácena těmi božími pohledy. Paní Pešková, pilotka, která létá od svých 14 let, s tou se opravdu člověk bát nemusel. Dál už nebudu nic říkat, podívejte se na fotky.

Děkuji mojí milé rodince. Nejen po souši, po vodě, ale i v oblacích je krásně. Lidičky nebojte se občas vzlétnout do oblak! 

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.