Hotel Diana nabízí kromě úchvatného pohledu na Jeseníky i gastronomický zážitek
FOTO: archiv Milana Ballíka

Hotel Diana nabízí kromě úchvatného pohledu na Jeseníky i gastronomický zážitek

23. 10. 2022

Velké Losiny co do počtu obyvatel mezi velké obce nepatří. Jejich půvab tkví jinde. A to především ve vyhlášeném lázeňském programu. Spolu s řadou elegantních prvorepublikových vil a hotelů, balneo provozy včetně termálních pramenů dělá z místa atraktivní cíl.

Ovšem nejen to. Lázeňský park i okolní příroda Jeseníků patří k terapii, která ošetří i vaši psýchu.

Pokud se vydáte na konec parku a vystoupáte poměrně strmým terénem, objevíte na vrcholku stoupání dílem v lesním porostu skrytý Hotel Diana. Ten je pro svérázný design a netuctovou úroveň služeb atrakcí oblasti. Včetně labužníky vyhledávané restaurace.

Rozsáhlý hlavní sál je uzpůsoben k tomu, aby v době hlavních jídel ošetřil především lázeňské klienty. Nicméně tamní tým spolu s kuchyní zvládne odbavit v plném servisu i hosty z ulice. Především díky nabídce à la carte. V některém ze zátiší členité hlavní prostory nebo na vnější terase si zde lze užít výběru ze zajímavého menu. Postaveného na surovinové základně regionu a zpracovaného podle dobových zvyklostí Jesenicka. Cíleného tak, aby se v nabídce našel každý. Krmě jsou navíc vnímavě přizpůsobeny tak, aby byly jasně srozumitelné. 

i60_1.jpg
i60_10.jpg

Za polévky boduje silný vývar z hovězího žebra s kořenovou zeleninou a domácími nudlemi. Udiví bohatostí i až neuvěřitelnou silou chuti. S každou lžicí cítíte, kterak ve vás roste energie, jež by vystačila na celý zbytek dne. Silnou stránku naší kuchyně - zvěřinu – vám odhalí marinovaný daňčí hřbet s redukovanou omáčkou z červeného vína a lesních plodů. Divoké maso jako jeden z úhelných fenoménů českých receptur rozhodně stojí za vyzkoušení.

Když pak po oběde navštívíte zámek nebo poutavou výrobnu ručního papíru jistě vám vyhládne. Potom ovšem nezbývá nic jiného, než znovu vystoupat za náladotvornou atmosférou a osvědčenou kuchyní hotelu Diana. Buďte si jisti jedním: za namáhavé stoupání budete odměněni. Krom jiného i výhledem na panorama Jeseníků vyparáděné podvečerními červánky.

 

Milan Ballík

 

 

cestování gastronomie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.