Šedesátileté rockerky? Proč ne? Tento styl nevychází z módy
Všechny fotografie: Pexels

Šedesátileté rockerky? Proč ne? Tento styl nevychází z módy

17. 1. 2023

Kůže je věčná. Pro vyznavačky klasiky v jednodušší formě, pro odvážnější klidně jako bunda zvaná křivák. To je styl, kterého se není třeba bát v žádném věku. Ne, starší dáma v lehce rockerské kožené bundě opravdu nevypadá směšně.

Zestárla generace, která v mládí poslouchala Rolling Stones a Beatles. Mladí lidé už pochopili, že jejich babičky a dědečci nedávají přednost dechovce, protože ujížděli na hodně odlišných žánrech. Vzpomínky mnohých současných seniorů na bouřlivé mládí jsou takové, že by se nad nimi dnešní mládež žijící své úhledné virtuální životy na mobilech hodně červenala.

Zestárla generace rockerů, jejichž snem byly v mládí džíny a kožená bunda. Někteří u tohoto stylu setrvali věčně, ale týká se to zejména pánů. Dámy častěji podléhají pocitu, že od toho či onoho věku něco je či není vhodné. Některá si takto do škatulky „to už se na mě nehodí“ odsune barevné šaty, jiná džíny, další třeba koženou bundu. Jiná si pod pojmem kožené oblečení představí výhradě elegantní saka či kabáty.

Ale existují i ženy, které mají ve svém šatníku černou rockerskou bundu, byť je jim šedesát sedmdesát. Mezi ně patří například uznávaná architektka Eva Jiřičná, která nosí malou koženou bundičku velmi často nebo britská herečka Helen Mirren, která je pro svůj styl často nazývána módní ikonou. I ona se dá nalézt na řadě snímků z jejího civilního života v černé kožené bundě.

Tak tady je malá inspirace, že se tohoto stylu není nutno bát.

 

modafoto.png

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.