Brož. Dříve častý doplněk se po letech opět dostává do centra pozornosti
FOTO: Pexels

Brož. Dříve častý doplněk se po letech opět dostává do centra pozornosti

27. 3. 2023

Kdysi bývala brož jednou z nejčastěji používaných ozdob. Ať už se jednalo o vzácné šperky nebo lacinou bižuterii, pro mnoho žen to byl způsob, jak jednoduše ozvláštnit jakékoli oblečení. Pak se na ně zapomnělo.

Mnohé dámy na brože nedá dopustit, ať jsou módní nebo ne. Jen si vzpomeňme na Madeleine Albrightovou, ministryni zahraničí Spojených států, dámu českého původu. Tu bez brože prakticky nebylo možné vidět. Dokonce tvrdila, že se jimi snaží vyjádřit své postoje, názory. Je dokonce autorkou knihy Tajná řeč broží, ve které píše: „Pomalu mi docházelo, že aniž bych to vědomě plánovala, staly se šperky součástí mého osobního diplomatického arzenálu. Býval prezident George H.W. Bush proslul výrokem čtěte mi ze rtů – read my lips. Začala jsem své kolegy i reportéry žádat, aby četli z mých broží – read my pins.“ Její sbírka obsazuje laciné brože za pár korun i značkové šperky včetně starožitných skvostů.

Brože nyní dostává na výsluní i nová česká první dáma Eva Pavlová, která sází na výrobky českých návrhářů.

Jednoduchý jednobarevný svetřík, košile nebo šaty může zajímavá brož povznést do výšin. Brože se nyní nosí i na čepicích, na kabátech. Někdo volí ty blýskavé, někomu jde spíše o zajímavé tvary. Každopádně jde o doplněk, který už není považován za cosi zastaralého.

S brožemi jsou čím dál častěji vidět mladá děvčata. Tak co třeba prohledat zásuvky, krabičky, košíky s hromadami staré nepoužívané bižuterie? Nebo se jít potěšit do některé z četných prodejen s bižuterií či vetešnictví a bazarů, v nichž se dají najít neuvěřitelně hezké kousky?

Tady je malá inspirace a důkaz, že brože sluší v každém věku.

 

1.png

3.png

2.png

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%