Na dvacátý Febiofest přijede 
i Geraldina Chaplinová

Na dvacátý Febiofest přijede
i Geraldina Chaplinová

6. 2. 2013

Jubilejní, 20. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest nabídne opět zajímavou podívanou. Jeho ředitel Fero Fenič slibuje atraktivní hosty v čele s americkou herečkou Geraldinou Chaplinovou, novou soutěžní sekci a projekce ve všech krajích. Festival se letos uskuteční od 14. do 22. března.

Speciální sekce nabídne návraty filmařů oceněných Kristiánem za přínos světové kinematografii. Připravena je retrospektiva finského filmu i nová soutěžní sekce středometrážní tvorby. Febiofest, v jehož programu bude na 180 snímků, se opět uskuteční v devíti pražských sálech multikina Cinestar Anděl, jehož garáže budou znovu místem koncertů, a navíc i v Malostranské besedě. Ozvěny jubilejního ročníku potěší fanoušky dvanácti měst. Velmi přijatelné vstupné se nezvýší, předprodej lístků po 89 korunách bude zahájen 6. března.

Hlavní host, osmašedesátiletá americká herečka Geraldine Chaplinová ztvárnila v desítkách filmů tajemné krásky, intrikánky, temperamentní ženy i nezkušené dívky. Dcera legendárního filmaře se blýskla v polovině 60. let v oscarové adaptaci Pasternakova románu Doktor Živago, zářila ve filmech svého muže Carlose Saury a přitahovala i další velikány. Točila s Robertem Altmanem, ve filmu Richarda Attenborougha Chaplin si zahrála vlastní babičku, do svých filmů ji obsadili například Alain Resnais a Claude Lelouche.

festival film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.