Kim Novaková - erotický
symbol s českými kořeny

Kim Novaková - erotický
symbol s českými kořeny

12. 2. 2013

Slavná hollywoodská herečka Kim Novaková (vlastním jménem Marilyn Pauline Novak) slaví osmdesátiny. Už její jméno napovídá, že filmová hvězda má české kořeny. Narodila se 13. února 1933 do učitelské rodiny českého přistěhovalce v tehdy druhém největším „českém“ městě Chicagu.

Po střední škole se živila jako modelka pro místní obchodní dům. Poté byla také zubní asistentkou nebo úřednicí. Tato práce ji ale nenaplňovala a proto se vrátila k modelingu, kvůli kterému se přestěhovala do Los Angeles. A odtud byl už jen krůček k herecké kariéře.

Novaková hrála ve třicítce filmů, mimo jiné po boku Franka Sinatry, Jacka Lemmona či Judy Hollidayové. Jejím nejslavnějším filmem je dvojrole v thrilleru Vertigo, který režíroval Alfred Hitchcock. Nejen za tuto kreaci ji časopis Playboy zařadil do svého výběru nejslavnějších sexbomb minulého století, neboť ve filmu „výtečně zosobnila jeho erotický podtext“.

Svého času byla krásná a velmi přitažlivá Novaková na nejlepší cestě stát se druhou Marilyn Monroeovou, s níž ji v Americe srovnávali. Jejího charismatu však přece jen nedosáhla.

Naposledy se Novaková na plátně objevila v roce 1991 ve filmu Mika Figgise Sen lásky. V posledních letech žije v ústraní ve státě Oregon, kde chová lamy a jezdí na koni.

herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.