Slavný „inspektor Derrick“
sloužil u tankové jednotky SS

Slavný „inspektor Derrick“
sloužil u tankové jednotky SS

1. 5. 2013

Představitel slavného inspektora Derricka Horst Tappert, který zemřel před pěti lety, se za svého života coby herec těšil velké divácké popularitě. Teď ale německé úřady potvrdily nedávnou zprávu médií, že Tappert sloužil za druhé světové války v armádních jednotkách SS. O tom, že známý herec byl členem takzvaných zbraní SS, už dříve informoval německý tisk. Teppertova rodina nyní dala úřadům souhlas s oficiálním zveřejněním podrobností o odvrácené stránce života herecké legendy.

Ze záznamu v Německém úřadu pro informování nejbližších příbuzných padlých bývalých příslušníků wehrmachtu (WASt) vyplývá, že Tappert sloužil u dvou jednotek zbraní SS. Kdy nastoupil k té první, v něm prý není uvedeno. U druhé, tankové jednotky Totenkopf (umrlčí lebka) byl hlášen od 22. března 1943. Sám Tappert tvrdil, že za války pracoval jako zdravotník.

V době převelení utrpěl podle záznamu lehké zranění na východní frontě a léčil se v Poltavě, Lublinu a ve Vídni. Hercův syn, který dal WASt souhlas s uvolněním dokumentů, se odmítl k otcově minulosti vyjádřit.

Tappert ztvárňoval postavu inspektora Derricka ve stejnojmenném seriálu 24 let – do roku 1998, a byl tak služebně nejstarším německým televizním kriminalistou. Seriál byl nesmírně populární nejen v Německu, ale i v zahraničí. Vysílal se ve více než stovce zemí, včetně Česka, a natočilo se ho 281 dílů. Tappert za roli tichého a přemýšlivého mnichovského komisaře obdržel dokonce nejvyšší státní vyznamenání, Spolkový kříž za zásluhy.

herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.