Skupina Olympic přišla o bubeníka. 
Milan Peroutka po koncertě zemřel

Skupina Olympic přišla o bubeníka.
Milan Peroutka po koncertě zemřel

4. 5. 2013

Pro kapelu Olympic a její početné příznivce je to šok. V noci z pátku na sobotu nečekaně zemřel bubeník Milan Peroutka (49). V pátek večer odehrál koncert se skupinou v Karlových Varech a ráno ho našla rodina na zahradě jeho domu mrtvého. Ve skupině Olympic Peroutka působil od roku 1986.

Petr Janda: „Odešel kamarád a úžasný člověk!“

Jsem zdrcen, zemřel mi kamarád a úžasný člověk. Včera jsme hráli v Karlových Varech a dnes tu není, reagoval na zprávu o úmrtí člena své skupiny její kapelník Petr Janda. Skupina zrušila dva nejbližší koncerty, které se měly odehrát 7. a 8. května v pražské Malostranské besedě. Karlovarský koncert se konal v rámci turné k 50. výročí vzniku legendární české skupiny.

Milan Peroutka přišel do Olympiku až v polovině 80. let, kdy nahradil Petra Hejduka, který kapelu kvůli neshodám opustil. Jandova skupina tehdy vyhlásila na obsazení bicích konkurz, který někdejší bubeník Společnosti Leška Semelky nebo OK Bandu vyhrál. Peroutka nastoupil v roce 1986 a přinesl na svou dobu ostrý, tvrdý zvuk bicích, který Olympic přiblížil k módní vlně metalu.

Tři ze čtyř bubeníků Olympic už nežijí

Muzikant, narozený 19. ledna 1964 a přezdívaný Ferda, se od té doby podílel na všech deskách skupiny. V 90. letech hrál také s Janem Kalouskem, Jankem Ledeckým nebo Marcelou Březinovou. Od roku 1995 působil i v ASPM (Amatérském sdružení profesionálních muzikantů) Jana Spáleného.

Během pěti dekád prošli Olympikem čtyři bubeníci, ale žije už jen jediný z nich, František Ringo Čech. Právě Čech byl prvním, kdo v kapele na bubny hrál, odešel ale už po dvou letech v roce 1965. Následujících šest let v kapele bubnoval Jan Antonín Pacák (zemřel v roce 2007) a po něm přišel Hejduk, který předtím hrál v Golden Kids. Peroutkův předchůdce zůstal u muziky ještě nějakou dobu po odchodu z Olympiku, koncem 80. let ale začal pracovat u záchranky. Zemřel v květnu 1995 na rakovinu.

hudebníci Olympic
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%