Joan Collinsová, „potvora Alexis“,
nikdy nevychází nenalíčená

Joan Collinsová, „potvora Alexis“,
nikdy nevychází nenalíčená

22. 5. 2013

Zní to neuvěřitelně, ale potvora Alexis z amerického seriálu 80. let Dynastie slaví ve čtvrtek osmdesátku. Tedy samozřejmě narozeniny má její představitelka, americká herečka britského původu Joan Collinsová, kterou její nejznámější role proslavila po celém světě.

Collinsová se narodila v Londýně, kde vystudovala Královskou akademii dramatického umění. V polovině padesátých let se prosadila v Hollywoodu – hrála například ve filmech Země faraonů (1955), Ostrov na slunci (1957) nebo ve westernu Drzá čela (1958). Kdysi také pózovala pro časopis Playboy. Díky seriálu Dynastie, kde ztvárnila proradnou mrchu Alexis, se Collinsová stala jednou z nejlépe placených televizních hereček osmdesátých let.

Často se mluví o jejích plastických operacích. „No a co, mně tyhle řeči nevadí. Plastická chirurgie je přece i od toho, aby ženám pomáhala udržet si krásu,“ usmívá se Collinsová s tím, že vždycky dbá na svůj vzhled a nikdy nevychází ven bez make-upu. „Nenalíčenou mě může vidět jen manžel, děti a zahradník,“ prohlašuje hvězda, která byla pětkrát vdaná a její poslední manžel, filmový producent Percy Gibson, je mladší o plných 32 let. Vzali se v roce 2002.

Collinsová není jen populární herečkou, ale taky úspěšnou spisovatelkou. Napsala svou autobiografii a poté vydala několik dalších knih. V roce 1997 ji královna Alžběta II. povýšila za zásluhy do šlechtického stavu.

herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.