Zloduch Christopher Lee vydá
v 91 letech metalové album

Zloduch Christopher Lee vydá
v 91 letech metalové album

25. 5. 2013

Britský herec Christopher Lee, známý třeba díky roli čaroděje Sarumana z filmové trilogie Pán prstenů, se chystá vydat heavymetalové album. Jeho čtvrtá deska s názvem Charlemagne: The Omens of Death (Karel Veliký: Znamení smrti) vyjde 27. května, tedy v den jeho 91. narozenin.

Lee, který během své dlouhé kariéry ztvárnil řadu temných postav od Frankensteina až po zloducha z bondovky Muž se zlatou zbraní, udělá radost pravověrným fanouškům heavymetalové hudby, ale také fantasy příběhů. Na obalu alba totiž vystupuje v roli středověkého krále s mečem v ruce a obklopeného plameny. V seznamu skladeb jsou pak písně s takovými názvy jako Masakr Sasů, Ďáblův advokát či Poslední oběť.

Herec už dříve koketoval s heavy metalem, jeho předchozí deska Karel Veliký: Mečem a křížem ale byla symfonická. První album Karla Velikého bylo metalové, ale zpíval jsem jaksi symfoničtěji, říká Lee. Teď podruhé, ve Znameních smrti, už je to stoprocentní heavy metal. 

Lee je jedním z řady herců, kteří se realizují také jako hudebníci. Známá je například zpěvácká kariéra americké herečky Jennifer Lopezové či herce Willa Smithe. Přízeň kritiků si získal také Leeho krajan, Hugh Laurie, který se proslavil jako představitel seriálového doktora House.

herecké legendy hudebníci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%