Velká událost v Cannes: 
Delon sklidil ovace vestoje

Velká událost v Cannes:
Delon sklidil ovace vestoje

26. 5. 2013

Filmový festival v Cannes vzdal v sobotu večer hold sedmasedmdesátileté legendě francouzské kinematografie, herci Alainu Delonovi. Před promítáním zrestaurované kopie snímku V plném slunci z roku 1960 režiséra Reného Clémenta, v němž Delon ztvárnil jednu ze svých prvních hlavních rolí, mu diváci tleskali vestoje. Byla to velká událost, kromě Delona v sále seděla například francouzská ministryně kultury Aurélie Filippettiová, starosta Paříže Bertrand Delanoë či ředitel festivalu Thierry Fremaux.

Delon hrál v celé řadě dnes už klasických filmů počínaje právě thrillerem V plném slunci či sociálním dramatem Rocco a jeho bratři. Do dějin filmu se zapsal i rolemi v historickém opusu Gepard či v kriminálním příběhu Dva muži ve městě.

Ovací se v sobotu dočkala i americká herečka českého původu Kim Novaková, která byla čestným hostem projekce snímku Vertigo Alfreda Hitchcocka. Osmdesátiletá Novaková doprovodila promítání restaurované kopie filmu z roku 1958, díky němuž se tehdy pětadvacetiletá chicagská rodačka proslavila coby blonďatá sexbomba konkurující Marilyn Monroe.

festival film herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.