Kevin Bacon: tvář padoucha, 
ale srdce dobrodince

Kevin Bacon: tvář padoucha,
ale srdce dobrodince

7. 7. 2013

Má široký záběr. Kevin Bacon hraje, režíruje, zpívá a je také producentem. K nejvýraznějším rolím tohoto amerického herce patří padouch ve vodáckém thrilleru Divoká řeka (hlavní roli měla Maryl Streepová) a jeden ze tří členů posádky Apolla 13 ve stejnojmenném snímku s Tomem Hanksem. V poslední době se objevil například v roli zlosyna v pokračování filmové ságy X-Men: První třída (2011). O rok dříve dostal cenu amerických filmových kritiků, nikoliv však za herecké umění, ale za charitativní práci.

Bacon, který 8. července oslaví pětapadesátiny, ve filmu debutoval v roce 1978 menší rolí v kultovní studentské taškařici Zvěřinec časopisu National Lampoon. Úspěch snímku ho postupně přivedl k dalším filmům pro mladé, jakými bylo Bistro Barryho Levinsona či film Bez dozoru. Později proslul rolemi i v dalších slavných filmech, jakými jsou například JFK nebo Spáči.

V roce 1996 debutoval jako režisér. Původně televizní snímek Ztracená Chase, v němž si mimo jiné zahrála jeho manželka Kyra Sedgwicková, se nakonec promítal i v kinech. Byl uveden na festivalech v Sundance a Torontu a získal tři nominace na Zlatý glóbus. Bacon, který působí také v divadle a televizi, navíc se svým starším bratrem Michaelem tvoří úspěšnou country folkovou skupinu The Bacon Brothers. V roce 2003 získal svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%