Vévodkyně Kate odjela do porodnice, 
narození Williamova potomka se blíží

Vévodkyně Kate odjela do porodnice,
narození Williamova potomka se blíží

22. 7. 2013

Porod prvního potomka britského prince Williama se blíží. Jeho manželka, vévodkyně Kate byla přijata do porodnice v Londýně.

"Vévodkyně odjela autem z Kensingtonského paláce do Lindoova křídla nemocnice Panny Marie společně společně s vévodou z Cambridge (Williamem)," oznámil královský palác ve svém prohlášení. Ve stejné porodnici se narodil v roce 1982 i princ William. Porod má vést Marcus Setchell, bývalý gynekolog královny Alžběty II. Jak doplnil mluvčí paláce, pár přijel do nemocnice před šestou hodinou ranní místního času (kolem 7:00 SELČ) bez policejního doprovodu.

Potomek prince Williama, ať už to bude chlapec či holčička, se stane třetím v linii nástupnictví na britský trůn hned po svém otci a dědečkovi princi Charlesovi. Pohlaví dítěte nebylo předem známo, stejně tak ani jeho předpokládané jméno. Podle informací britských médií Kate rodí přirozeným způsobem, těžko se dá tedy odhadovat, jak dlouho by porod mohl trvat. Jak připomínají, porod prince Williama trval například 16 hodin.

Narození dítěte bude oznámeno tradičním způsobem ve spojení s novými médii. Lékaři po porodu napíší krátké oznámení, jež bude obsahovat informaci o pohlaví dítěte, jeho váhu, čas narození a stručnou zprávu o zdravotním stavu novorozence a matky. Papír podepsaný členy lékařského týmu pak bude předán zaměstnanci, který jej za policejní asistence odveze do Buckinghamského paláce. Tam jej umístí na stojan před bránou, aby si zprávu mohli přečíst kolemjdoucí. Ve stejnou chvílí by měli být tyto informace zveřejněny i na komunitní síti Twitter a budou zaslány médiím.

Kate a William královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.