Dustinu Hofmanovi odstranili nádor,
právě dnes slaví 76. narozeniny

Dustinu Hofmanovi odstranili nádor,
právě dnes slaví 76. narozeniny

8. 8. 2013

Americký herec Dustin Hoffman, který se právě dnes dožívá 76 let, podstoupil operativní léčbu rakoviny. Jeho mluvčí oznámil, že se nyní úspěšně zotavuje.

"Cítí se skvěle a daří se mu dobře," řekla Jodi Gottliebová, podle níž byla Hoffmanovi rakovina zjištěna v rané fázi a "chirurgicky vyléčena". Žádné další podrobnosti neuvedla.

Dustin Hoffman studoval klasickou a jazzovou hudbu, jelikož se chtěl stát klavírním virtuosem. Brzy však přehodnotil své ambice a rozhodl se pro herectví. Z Los Angeles se vydal do New Yorku. Až na pátý pokus byl přijat Lee Strasbergem do slavného hereckého učiliště Actors Studia. Mezitím si vydělával jako prodavač hraček, ošetřovatel v psychiatrickém ústavu, číšník, umývač nádobí, písař, vrátný a barový pianista.

Debutoval v roce 1967 komedií Absolvent, kde hrál citově nezkušeného studenta Benjamina Braddocka. Za tuto roli byl poprvé nominován na Oscara. Další oscarové nominace získal za své role ve filmech Lenny, Půlnoční kovboj či Tootsie. Sošku získal za roli ve dvou snímcích, a to psychologické drama Kramerová versus Kramer a Rain man.

Při jméně Dustin Hoffman se člověku vybaví nevysocí, zakomplexovaní, nemocní, blázniví a slabí hrdinové bojující po svém proti nespravedlnostem. Dustin Hoffman je známý svou pečlivou, mnohdy i několikaměsíční přípravou na filmové role.

 

Hoffman, který je známý z takových filmových hitů jako Malý velký muž nebo Tootsie, dostal dvakrát v kariéře Oscara za nejlepší mužskou hlavní roli za snímky Rain Man (1988) a Kramerová versus Kramer (1979). V loňském roce si poprvé vyzkoušel roli režiséra filmem Quartet.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.