V Praze poprvé zahraje klavírní
rekordman Richard Clayderman

V Praze poprvé zahraje klavírní
rekordman Richard Clayderman

15. 8. 2013

V pražském Kongresovém centru vystoupí 7. prosince Richard Clayderman, podle Guinessovy knihy rekordů nejúspěšnější klavírista světa. Francouzský virtuos, který prodal více než sto milionů desek, se v České republice představí poprvé. 

Vstupenky v ceně od 590 korun jsou k dispozici v síti Ticketportal. Na jediném exkluzivním koncertě v Praze představí Clayderman spolu se svým smyčcovým triem poslední album Romantique. Jistě však zazní i mnoho dalších skladeb včetně světoznámé Balady pro Adélku, uvedla za pořádající společnost JVS Group Lucie Nouzová.

Bez publika si život neumí představit

Clayderman je známý svojí oblibou živého vystupování. Dokázal odehrát až 200 koncertů během 250 dnů. Bez živého vystupování a blízkého kontaktu s publikem si svůj život ani nedovedu představit, podotkl.

Clayderman, vlastním jménem Philippe Pagès, se narodil v rodině učitele hudby. Už ve čtyřech letech uměl noty plynuleji než mateřský jazyk. Ve dvanácti nastoupil na pařížskou konzervatoř, kde vyhrál mnoho soutěží. V pubertě si prošel i obdobím revolty a založil vlastní rockovou kapelu. Po čase se však vrátil ke klavíru, hrál v doprovodných kapelách francouzských hvězd, jako byli Michel Sardou, Thierry LeLuron a Johnny Halliday.

V Londýně hrál i galapážským želvám

Zlom v jeho kariéře nastartovalo setkání s producentsko-skladatelskou dvojicí Olivierem Toussaintem a Paulem de Senneville. Clayderman se začal věnovat i skladbě. Jeho mix klasických klavírních skladeb s popem, vlastní romantické sonáty a originální interpretace světových skladatelů slaví úspěchy po celém světě.

Pouští se i do různých originálních projektů, například letos v únoru se zúčastnil pokusu přimět konejšivými tóny klavíru k páření želvy galapážské v londýnské zoo. Vědci už dlouhou dobu uvádějí, že hudba může mít příznivý vliv na chování zvířat.

hudebníci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%