Za smrtí princezny Diany je voják SAS? 
Policie tuhle informaci prozkoumá

Za smrtí princezny Diany je voják SAS?
Policie tuhle informaci prozkoumá

18. 8. 2013

Smrt princezny Diany prý způsobil člen britské armády. Vyplývá to ze závěrů britské zpravodajské televize Sky News. Scotland Yard uvedl, že se zabývá novými informacemi o úmrtí princezny, která zahynula v roce 1997 při dopravní nehodě v Paříži. Podrobnosti ani zdroj ale policie neuvedla.

Podle Sky News nové poznatky přišly od rodičů bývalé partnerky nejmenovaného někdejšího příslušníka armády. Ke Scotland Yardu se prý informace dostaly poměrně nedávno. Podle dalších tvrzení televize zahrnují i odkazy na věc známou jako Dianin deník.

Podle webu mirror.co.uk se tvrzení objevilo v ručně psaném dopise rodičů manželky odstřelovače britské speciální jednotky. Tento muž se kdysi chlubil, že za smrtí princezny Diany je britská speciální jednotka SAS.

Princezna Diana zahynula při autonehodě v podjezdu pařížského náměstí d'Alma, když její vůz ujížděl před fotoreportéry. Spolu s ní zemřel také její přítel Dodi Al-Fayed a řidič. Francouzští vyšetřovatelé dospěli k závěru, že řidič byl při nárazu do sloupu pod vlivem alkoholu, jel nepřiměřenou rychlostí a nezvládl řízení. Kritizovali i dotěrnost motorizovaných reportérů.

Policie teď uvedla, že zkoumá relevanci a důvěryhodnost nových informací. Přezkum se však prý netýká takzvané operace Paget, což bylo vyšetřování konspiračních teorií kolem Dianiny smrti. Britští vyšetřovatelé s konečnou platností v roce 2006 vyloučili, že by princezna byla obětí spiknutí.

Princezna Diana
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.