Půlnoční kovboj Jon Voight hrál 
skoro zadarmo. A vydělal na tom!

Půlnoční kovboj Jon Voight hrál
skoro zadarmo. A vydělal na tom!

31. 8. 2013

Americký herec Jon Voight dostal za svou zřejmě nejslavnější roli ve filmu Půlnoční kovboj z roku 1969 jen minimální honorář. Chtěl ji však do té míry, že řekl svému agentovi, že bude hrát třeba i zadarmo.

„K mému překvapení mě vzali za slovo a za Půlnočního kovboje mi dali jen minimum,“ zavzpomínal čtyřiasedmdesátiletý Voight při nynější prezentaci svého nového snímku Gateway. „Studio United Artists mi dokonce poslalo účet 14,73 dolaru za jídlo při posledním dni natáčení Půlnočního kovboje. Já ale tušil, že mi ten film zásadním způsobem pomůže v kariéře. A měl jsem pravdu,“ dodal herec.

Přemluvil i Dustina Hoffmana, aby se také přihlásil na filmové zkoušky na Půlnočního kovboje – na roli newyorského podvodníčka Enrika „Ratsa“ Rizza. Voight se před tím s Hoffmanem spřátelil při divadelní inscenaci v jednom newyorském divadle.

Roli dostal i Hoffman a s Voightem vytvořil v Půlnočním kovbojovi nezapomenutelnou dvojici. Snímek, který natočil britský režisér John Schlesinger, získal Oscara za nejlepší film, režii a scénář. Voight dostal za roli mezi jiným Zlatý glóbus a stejně jako Hoffman byl nominován na Oscara.

herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%