Kdo bude kmotrem princátka? 
Sestra matky, či bratr otce?

Kdo bude kmotrem princátka?
Sestra matky, či bratr otce?

28. 9. 2013

Křtiny britského prince George budou 23. října v kapli Svatojakubského paláce v Londýně. Oznámili to rodiče královského potomka William a Kate. Malého George podle očekávání pokřtí arcibiskup z Canterbury Justin Welby, duchovní hlava anglikánské církve. 

Křest se uskuteční v úzkém kruhu, jak je pro britskou královskou rodinu obvyklé. Zatím není jasné, kdo bude kmotrem či kmotrou prince. Spekuluje se o Pippě Middletonové, sestře Kate, nebo o Williamově bratrovi, princovi Harrym. 

Také Williama v srpnu roku 1982 pokřtil tehdejší arcibiskup z Canterbury Robert Runcie v nejužším rodinném kruhu v Buckinghamském paláci.

Budoucí následník britského trůnu se narodil 22. července v londýnské nemocnici. Je po dědečkovi, princi Charlesovi, a po otci třetím v pořadí na trůn, na němž sedí jeho prababička Alžběta II. Princ George je prvním dítětem vévody a vévodkyně z Cambridge.

 William a Kate rovněž oznámili, že budou napříště používat společný erb, jenž je kombinací jejich osobních erbů. V erbu nechybí například symboly jednotlivých zemí Británie, jako jsou tři lvi za Anglii. Z rodinného znaku Kate do společného erbu přešly mimo jiné tři duby a dubový věnec.


královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.