Praha přivítá operní elitu: zazpívá 
Angela Gheorghiu a Joyce DiDonato

Praha přivítá operní elitu: zazpívá
Angela Gheorghiu a Joyce DiDonato

26. 10. 2013

Koncertní řada „Hvězdy světové opery v Praze“ nabídne v příštích dvou týdnech dvě opravdové lahůdky. Budou to koncerty rumunské sopranistky Angely Gheorghiu a americké mezzosopranistky Joyce DiDonato.

Jedna z nejžádanějších pěvkyň současné operní scény Gheorghiu vystoupí v Obecním domě 30. října v rámci svého evropského turné. Jako její host se představí Brazilec Atalla Ayan, který měl nedávno obrovský úspěch na jejich v pořadí druhém koncertu v Hamburku.

DiDonato, kterou před časem nazval deník The New York Times „dokonalou divou 21. století“, přednese svůj program Drama Queens s barokními áriemi královen 5. listopadu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Verdi, Puccini i Dvořákova Rusalka

Gheorghiu na mezinárodní scéně debutovala v roce 1992 v londýnské Královské opeře v Pucciniho Bohémě a v témže roce se poprvé představila také v newyorské Metropolitní opeře a ve Vídeňské státní opeře. V roce 1994 zpívala s velkým úspěchem poprvé titulní roli ve Verdiho La traviatě v Covent Garden.

Letošní evropské turné Angely Gheorghiu je mimořádné. Začalo v Německu, kde pěvkyni doprovodili členové Neue Philharmonie Westfalen. Turné pokračuje s Filharmonií Bohuslava Martinů a zahrne Prahu, Mnichov, Paříž a Vídeň. Hostem koncertů je sedmadvacetiletý brazilský tenorista Atalla Ayan. Vedle árií a duet z oper Verdiho, Pucciniho, Gounoda a Catalaniho se posluchači mohou těšit i na Dvořákovu Rusalku.

Nevšední árie z barokních oper

Na začátku listopadu poprvé v České republice vystoupí nositelka ceny Grammy 2012 Joyce DiDonato, která patří k nejvýznačnějším umělcům současné operní scény. Proslavila se především interpretací děl Rossiniho, Händela a Mozarta. Její album Diva Divo získalo cenu Grammy v kategorii Nejlepší sólové album, úspěšný je také následující titul Drama Queens. Árie z toho CD s nevšedním repertoárem z barokních oper představuje Joyce DiDonato na svém turné.

„Jde o dvouhodinový maraton vášní, lásky, žárlivosti, pomsty a odpuštění,“ charakterizovala program Drama Queens sama DiDonato.

Prvotřídní koncerty za vysoké ceny

Oba koncerty slibují skutečně špičkový zážitek – a tomu také odpovídají ceny vstupenek. Na Američanku DiDonato byly stanoveny v rozmezí od 400 do 4000 korun, vystoupení Rumunky Gheorghiu s Brazilcem Ayanem je ještě dražší, stojí od 500 do 5000 Korun.

koncert opera
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.