Jak si po šedesátce získávat přátelé a pracovat na svém seberůstu
Ilustrační foto: ingimage.com

Jak si po šedesátce získávat přátelé a pracovat na svém seberůstu

20. 3. 2020

Prožila jsem si od své padesátky deset těžkých let. Opustil mne po 26 letech můj partner, děti (3) už odešly z domova, měly svoje rodiny a já zůstala náhle tak sama, že mi připadal můj život úplně zbytečný.

Když jsem se po 5 letech konečně navracela do života s tím, že jsem už věděla, že mám i já svoji hodnotu, a poznávala nové přátelé, začala jsem ve svém věku lyžovat na sjezdovkách, lézt na skalách, přišla nejtěžší rána, jakou může matka zažít. Po návratu z krásné dovolené v Egyptě mi na letišti oznámili, že zemřel můj syn. Bylo mu 32 roků, byl zdravý, milý, hodný, měl tříletou holčičku.

Až potom jsem si uvědomila, jak jsem se zbytečně trápila kvůli muži, který si našel mladší partnerku. Jak to bylo v tu chvíli pro mne nepodstatné. Znovu jsem byla úplně na dně a musela jsem se těžko vracet zpět do života. Pomohla mi v tom moje vnučka Andulka, po synovi, který zemřel, její matka mi ji dala do výchovy rok po jeho smrti. Vychovávám ji dodnes, je jí už 12 let. Nádherné naplnění života. Jenže moje zdraví tím vším trápením nebylo dobré. Deprese, vysoký tlak, nakonec chřipka, že jsme ani nemohla vstát.

A pak přišla moje dcera s nabídkou bylinných produktů, českých, které mi pomohou. Pomohly, postavily mě na nohy. Od té doby spolupracuji s firmou, která tyto produkty vyrábí, poznala jsem spoustu úžasných lidí,  přečetla úžasné knížky, myslím, že  je ze mne jiný člověk s novou "rodinou". Pomáhám lidem ke zdraví, své rodině i svým blízkým. Opravdu smysluplná práce.

Příliš mnoho lidí obviňuje druhé z toho, co v jejich životě nefunguje. Svým blízkým dáváme za vinu nešťastný rodinný život. Svým nadřízeným dáváme za vinu své potíže v práci. Neznámým lidem na silnici dáváme vinu za svoji naštvanost. Může za to ten, ten nebo ten.
Svalovat vinu za momentální ubohost našeho života na druhé je věru smutný přístup k životu. Když to děláme, jenom si hrajeme na oběť. Protože když takhle žijeme, v podstatě říkáme, že není v naší moci vést svůj život.

Jediný způsob, jak pozvednout svůj život na vyšší úroveň, je jednat jako vůdce a vzít zodpovědnost za svůj život do vlastních rukou. Aby se můj život změnil, musím se změnit i já - v tom okamžiku vyrostete a projdete bránou, která Vás povede k Vašemu nejlepšímu životu. To Vám všem moc přeji. A. M.

můj příběh psychika
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.