Michelle Obamová má
za sebou úspěšnou kariéru

Michelle Obamová má
za sebou úspěšnou kariéru

16. 1. 2014

První dáma USA Michelle Obamová bývá kvůli svému vkusu, eleganci a mladistvému vzhledu často přirovnávána k legendární Jackie Kennedyové. Je však také známá svojí výřečností, přímostí a smyslem pro humor. Na veřejnosti působí choť demokratického prezidenta Baracka Obamy, vystudovaná právnička a matka dvou dcer sebejistě a uhlazeně.

Michelle Obamová, rozená Robinsonová, právě slaví padesátiny. Narodila se 17. ledna 1964 chudým rodičům v chicagské afroamerické čtvrti s nevalnou pověstí. Pílí se dokázala vypracovat a postupně získala stipendia, díky nimž vystudovala sociologii na Princetonské univerzitě a práva na stejně prestižním Harvardu. Během své úspěšné kariéry, které se vzdala až kvůli vstupu manžela do vrcholné politiky, pak pracovala jako asistentka chicagského starosty a ve vysokých funkcích na Chicagské univerzitě a v jejích fakultních nemocnicích. Byla i ve správní radě potravinářské firmy.

S Barackem Obamou se poznala koncem 80. let v advokátní firmě, kde měla o něco staršího stážistu na starosti. Vzali se v roce 1992, v letech 1998 a 2001 se jim narodily dcery Malia a Natasha. V dubnu 2009 byla s manželem na summitu EU-USA v Praze.

první dáma USA
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%