Domácí velikonoční tvoření
FOTO: autorka

Domácí velikonoční tvoření

8. 4. 2020

Velikonoce se blíží, tak vám nabízím postup na jednoduchou výzdobu vajíček. Stačí pár barevných vyšívacích bavlnek, malé korálky, plastová nebo vyfouknutá vejce, háček, štětec a nůžky. Já jsem použila na zdobení plastová vajíčka, líp se s nimi pracuje.

Z bavlnek si uháčkuji různě dlouhé řetízky, ty pak stočím a  nalepím střídavě na vajíčko do tvaru kolečka nebo z řetízkových ok uháčkuji jednoduchou květinku. Lepidlo si naleji do misky, neředím vodou, nechám chvíli stát, aby malinko zatuhlo. Další vajíčko si můžete obtáčet uháčkovanou šňůrou z řetízkových ok. Lepidlo nanášíme postupně,obtočíme řetízkem a zas natřeme kousek (viz foto).

Okorálkovaná vajíčka jsou jednoduchá. Nakreslíme si namočeným štětečkem v lepidle na vajíčko tečky, čárky, kolečka, postupně, ne najednou, a posypeme korálky. Chvílku musíme počkat, až korálky na vajíčku pořádně zaschnou a pak teprve lepidlem děláme další tvary, které zas posypeme korálky.

Kdo si chce pořádně vyhrát, může na vajíčku tvořit korálkové kytky nebo třeba srdíčka. Nebo kombinovat tak, jak vidíte na fotkách korálky s bavlnkou.

Tak veselé okorálkované velikonoce!

 

hobby Velikonoce
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%