Volte stranu, která
zakáže ta vedra!

Volte stranu, která
zakáže ta vedra!

14. 8. 2015

Ten titulek je samozřejmě nadsázka. Vždyť poručit větru a dešti zatím „dokázali“ jen komunisti. Ty já opravdu nemusím, ale jakou demokratickou stranu by měl člověk zvolit, aby měl alespoň trochu jistotu, že se bude starat o životní prostředí?

Nabízí se hned první možnost – Zelení. Celkem sympatická volba, jenže po odchodu Bursíka a Lišky je to strana zcela nevýrazných lidí. Co vám říká jméno Jana Drápalová? Nic? Mne také nic. A přitom je to jejich předsedkyně. Neberu.

A pak tady máme klasiku – ČSSD, ODS, Lidovce, TOP 09 a rychlokvašky zvané ANO. Ty poslední zcela zavrhuji, vzhledem k neskutečnému střetu zájmů Andreje Babiše. Velmi rád snižuje daně pěstitelům žluté řepky olejky, které přitom přes síť svých firem ovládá. Jaká je pak role ministra pro životní prostředí, jehož post tato strana zaštiťuje? Neberu.

TOP 09 a ODS bych také vyškrtl. Ti první dojíždějí na všeobecnou neoblíbenost Miroslava Kalouska, ti druzí na nepěknou historii a nevýraznost předsedy Petra Fialy. Neberu.

Socialisté mne děsí svými populárními hesly. Říkají vždy to, co se právě hodí. Vládnutí jim jde nejlépe v dobách bezkonfliktních a cyklickému růstu ekonomiky. To není úplně statečná politika a k ekologii mají stejně daleko jako ODS. Neberu.  

A konečně Lidovci. Mají ve vládě svého ministra zemědělství. Je to velký závazek a začínám mít pocit, že ten holobrádek zvaný Bělobrádek není vůbec špatný politik. Ve vládě si už prosadil řadu pobídek pro české zemědělce.

Vedra asi zakázat neumí, ale Lidovci jsou – alespoň pro mne – alternativou v příštím volebním období.

Beru!

glosa politika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Pane Horáčku, na násilí při odsunu sudetských Němců bylo nejostudnější, že se o tom několik desetiletí nemluvilo. A odstupem doby jsou případy jako se staly na mostě v Ústí nad Labem nebo Postoloprtech děsivé a nepochopitelné. Vždyť ti lidé byli z jedné vesnice, z jedné ulice, někdy i z jednoho domu. Omluva, byť opožděná byla na místě.
Elena Valeriánová
Jano S. zlatá slova!
Květoslava HOUDKOVÁ
Věk 70. let (loni) byl pro mne hranicí pro účast ve volbách, k žádným dalším již nepůjdu. Pro budoucnost ať se tedy k volbám řadí: Mladší senioři - střední věk = budoucí senioři a mladí. Moudrost stáří už se dávno nenosí = věk mám, moudrá nejsem - tak kam bych se tlačila. Polemizovat je zbytečné - svých "pár pátků" už vydržím.
Jana Slavíková
Vedra snáším líp než částky, které se stranám sypou ze státního rozpočtu, tedy které jim dáváme s našich kapes. Politické strany by měly být jako ostatní spolky, žít z příspěvků členů a sympatizantů. Pak by se nemusely pořádat sbírky na léčbu nemocných dětí a do politiky by se necpali lidé kvůli nahrabání si.
Zdenka Jírová
Tak pana Bělobrádka určitě ne. Říká se o něm , že je placeným agentem USA u nás. Nechci to dokazovat, ale "není kouře bez ohýnku". A kterou stranu volit? To neví nikdo, ale rozhodně ne KSČ, ODS , TOP 09, Lidovce. ANO bych úplně nezavrhovala, zatím si vede docela dobře a ta řepka mi vadí nejmíň, nerozumím tomu.
Soňa Prachfeldová
Demokracie se skládá z politických stran, s tím nic nenaděláme , co zvolíme, to máme. Tak už máme , co jsme chtěli /píseň z bývalého režimu/ , od té doby co p matriarchát skončil v propadlišti dějin , to šlo s námi z kopce :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Politici mají jedno heslo "slibem nezarmoutíš" ale pořád je prima, že už nám nevládne jen jedna strana. Jsem ráda, že jsem se dožila toho, že si mohu volit koho chci a žádný uliční či jak se tomu říkalo výbor mně nekádruje a zakáže mně výdej cestovní doložky.Nic není dokonalé a nikdy nebude.
Květoslava HOUDKOVÁ
Proč si lámat hlavu se stranami? Já uznávám 2 : malou a velkou - jsou tu, volit je nikdo nemusí a když dobře fungují, je lidem dobře.
Elena Valeriánová
Myslím, že Jana klepla hřebík přímo na hlavičku. Plně s ní souhlasím. Ať je to Ta a nebo Ona strana - před volbami slíbí i zákaz těch veder, za to se nevěší - a po volbách? Pánbůh vysoko a strana a vláda daleko od těch dole. A Lidovce nemusím, tahají Pánaboha za nohy a čerta za rohy. Já bych jim dala restituce. Kolik dobrých projektů se kvůli restitucím a vznášeným nárokům muselo pozastavit. Ježíš chodil po zemi bosý a nemajetný a církev hrabe, hrabe a zase hrabe.
Jana Šenbergerová
Já jsem jen pro ty dvě strany, které potřebujeme všichni, abychom mohli žít. Pokud jde o politiku, nepotřebujeme žádné strany, ale lidi, kteří budou zodpovědně pracovat pro všechny, nejen pro oblíbnené a vyvolené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.