Botky na módní přehlídce
FOTO: autorka

Botky na módní přehlídce

22. 6. 2016

Koupila jsem lodičky,
na módní přehlídky.
Botky jsou to fajnové,
krásně lesklé, béžové.

Ve středu v noci mě vzbudilo podivné šramocení. Otevřela jsem oči a spatřila svoje nové boty, které jsem měla ten den na přehlídce ve Ville Pellé. Nevěřila jsem svým očím. Lodičky vylezly z krabice, začaly se producírovat po koberci a prozpěvovaly si, jako by se nechumelilo: Klapy, klap, klapy klap, my jsme krásné nové boty. Klapy klap, klapy klap, nejsme však do nepohody...

Po chvilce se zastavily a já zaslechla jejich tenké hlásky:

L (Levá): Tak co, líbila se Ti přehlídka? Užila sis to?

P (Pravá): No jasně, nádherná atmosféra, ještě jsem nic takového nezažila na vlastní kůži, nemůžu se pořád nějak vzpamatovat.

L: Co říkáš schodům?

P: Štěstí, že tam byli vojáci. Nevím, nevím, jak by to dopadlo. Se schody jsem nepočítala, takže jsem netrénovala.

L: Mě  taky schody trochu zaskočily. Navíc  jsem dostala strach, že zapomenu sladit krok a nevykročím jako první. Proto musel voják  nahoře potichu připomenout "levá".  Ale jsem nadšená. Všechny modelky byly fajn, organizace byla fajn a vůbec všechno bylo fajn.

P: Škoda, že jsme musely tak brzy domů, protože naše modelka musela brzy ráno do práce. Taky tam musela dlouho sedět kvůli úpravě vlasů a nestačila si všechno pořádně prohlédnout.

L: Já nechápu jednu věc. Věčně lítá po horách nebo jezdí někde na kole, ale po dnešku je utahaná, jako kdyby běžela maraton.

P: Vezmeme si ji do parády a trochu usměrníme. Ta dnešní postarší mládež nic nevydrží. Příště ji vytáhneme do divadla nebo na koncert, ať si užijeme i něco z kultury.

Botky v krabici

 

To už bylo na mě moc. Nenápadně jsem zakašlala, aby si uvědomily, že je slyším, ale ony se pomaloučku, provokativně, ještě jednou prošly z ložnice na chodbu a zpět a teprve pak zalezly do svého vystlaného pelíšku.

 

 

 

 

 

Modelky Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Botky se nemusi strachovat,urcite je uziju.Chodim na koncerty,syn je virtuoz a take mam rada opery.Navic mam hodne spolecenskych satu.Sukne krome dzinovych moc nenosim,pripadam si v nich stara.
Hana Rypáčková
Parádní boty .A ta barva. V 70. letech takové taky letěly , měla jsem béžovohnědé. Jedny tělové lodičky v krabici v komoře mě asi pěkně pomlouvají...Že tam marně tvrdnou. Na tu modrou blůzku se sukní by asi stačily i jiné, ne? Ale přeji ti , abys je ještě hodně užila...
Ilona Erika Kolář
Jitka M.: Ano, měla jsem trému, docela velkou. Helenka H.: Dík, byla jste skvělá..Elen Z.: Ano, byla jsem nakonec ráda, že jsem byla jištěna. Děkuji hlavně Vám, byla jste pro nás velkou oporou.,Eva B.: Lodičky bývají vždy takovým Rolls-Royce mezi ostatními botami.
Eva Balúchová
Lodičky jsou nádherné,nedivím se,že se jim přehlídka líbila.Určitě se taky líbily.Mě se o lodičkách už jenom zdá...
Elen Zajíčková
Paní Ilono, jste odvážná a navíc velmi vtipná! ( nebo to ty vaše boty?) A opravdu vám to moc slušelo. . Botky jsou jak ze žurnálu, stylově dokonalé. Ale myslím, že to bude chtít mít vždy fešáka připraveného aspoň na telefonu. Škoda, že nikdo pohotově nenatočil vaše první krůčky při učení choreografie. Brusle jsou myslím méně nebezpečné. To jsme myslím byly všechny rády ,že tam vojáci čekají na povel. Možná i botky se potěšily, že jsou " jištěny". Mně se ulevilo velmi , když vás uchopil ten mládenec. Další vynikající doplńek k vašemu modelu, ale také, k vám. Pojala jste to opravdu ve velkém stylu. Díky!
Helena Hejduková
Tak to je pecka. Přímo super článeček. Jinak na přehlídce jste měla můj obdiv, já už bych to v takových botičkách nedala, přitom jsem vysoké podpatky nosila ještě tak před pěti léty, ale od té doby jsou mými oblíbenými boty bagančata v zimě a tenisky nebo botasky v létě.
Jitka Mošovská
Se zájmem jsem se přijela podívat do Vily Pellé, na Vás zralé modelky. Ilono, jste drobná, výrazná žena, ale ta tréma,. Přeji Vám klid.
Ilona Erika Kolář
Hanka L.: Tentokrát jsem se nechala unést.:) Evka K.: Tobě se to mluví, když jsi o hlavu větší jak já.:) Ty můžeš klidně i v balerinkách, ale co my mrňousové?:) Jana Š.: Po rovině to jde, ale ty schody dolů, ....Děkuji.:)
Jana Šenbergerová
V takových bych se dnes prošla jen doma před zrcadlem. Oči potěší stále, nohy už ani náhodou. Zajímavě botami modelky pojatý pohled na módní přehlídku. Neotřelé, čtivé. :-)
Eva Krausová
Ilonko, vtipně napsaný článek, to se ti povedlo. U mě by takové botky z krabice ani nevylezly a hudrovaly by na to, že nejsou vytížené a nic si neužijí, natož chůzi na módní přehlídce... V nic bych nemohla špacírovat ani bez vojína Jakuba. No, tys to ustála dobře. Já jsem se zařekla, že jen kvůli přehlídce žádné boty kupovat nebudu. Lodičky tak leda s nízkým podpatkem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.