Botky na módní přehlídce
FOTO: autorka

Botky na módní přehlídce

22. 6. 2016

Koupila jsem lodičky,
na módní přehlídky.
Botky jsou to fajnové,
krásně lesklé, béžové.

Ve středu v noci mě vzbudilo podivné šramocení. Otevřela jsem oči a spatřila svoje nové boty, které jsem měla ten den na přehlídce ve Ville Pellé. Nevěřila jsem svým očím. Lodičky vylezly z krabice, začaly se producírovat po koberci a prozpěvovaly si, jako by se nechumelilo: Klapy, klap, klapy klap, my jsme krásné nové boty. Klapy klap, klapy klap, nejsme však do nepohody...

Po chvilce se zastavily a já zaslechla jejich tenké hlásky:

L (Levá): Tak co, líbila se Ti přehlídka? Užila sis to?

P (Pravá): No jasně, nádherná atmosféra, ještě jsem nic takového nezažila na vlastní kůži, nemůžu se pořád nějak vzpamatovat.

L: Co říkáš schodům?

P: Štěstí, že tam byli vojáci. Nevím, nevím, jak by to dopadlo. Se schody jsem nepočítala, takže jsem netrénovala.

L: Mě  taky schody trochu zaskočily. Navíc  jsem dostala strach, že zapomenu sladit krok a nevykročím jako první. Proto musel voják  nahoře potichu připomenout "levá".  Ale jsem nadšená. Všechny modelky byly fajn, organizace byla fajn a vůbec všechno bylo fajn.

P: Škoda, že jsme musely tak brzy domů, protože naše modelka musela brzy ráno do práce. Taky tam musela dlouho sedět kvůli úpravě vlasů a nestačila si všechno pořádně prohlédnout.

L: Já nechápu jednu věc. Věčně lítá po horách nebo jezdí někde na kole, ale po dnešku je utahaná, jako kdyby běžela maraton.

P: Vezmeme si ji do parády a trochu usměrníme. Ta dnešní postarší mládež nic nevydrží. Příště ji vytáhneme do divadla nebo na koncert, ať si užijeme i něco z kultury.

Botky v krabici

 

To už bylo na mě moc. Nenápadně jsem zakašlala, aby si uvědomily, že je slyším, ale ony se pomaloučku, provokativně, ještě jednou prošly z ložnice na chodbu a zpět a teprve pak zalezly do svého vystlaného pelíšku.

 

 

 

 

 

Modelky Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lancová
Velmi vtipně zpracované hodnocení MP. Já lodičky ano, ale s polovičním podpatkem. Vždy myslím na praktično. :-)))
Ilona Erika Kolář
Libuše K.: Děkuji.:), Blanka H.: Já myslím, že bych v nich asi víc jak hodinu nebo dvě v jednom kuse nevydržela.:), Libor F.: To chce trénink, Libore.. A také z toho bolí zadní svaly., Ivana K. : Já nosila také ještě z vyšší podrážkou, čím vyšší podrážka, tím se jde lépe. :), Alena T.: Když člověk umí poslouchat, to se dozví někdy věci.:)
Alena Tollarová
Ne s tak vysokým podpadkem, ale přece jen UL (univerzální lodičky) také mám. Sem tam je ráda vyvětrám. Ale teď je mi jasné, Ilono, že bych měla občas naslouchat za dveřmi šatny.
ivana kosťunová
Moc se mi líbí zpracování-vtipné a hravé. A boty ? ještě vyšší podrážky jsem nosila kdysi, ale dnes už dávám přednost pohodlí. I když si někdy říkám -proč vlastně ?
Libor Farský
Máte, děvčata můj neskonalý obdiv, na těchto polochůdách bych neuměl jít ani po rovině a to ani když mi bylo dvacet. Vsadil bych se, že by na nich z těch schodů nesešli ani ti vojáci. Mé souhvězdí patří všem ženám. Zatraceně vám to sluší !
Blanka Hlobilová
Hezký a vtipný článek. Takové botky jsem měla naposledy před 8 lety na svatbě mé mladší dcery. Byla to hrůza. Ihned po obřadu jsem se přezula a od té doby je neměla na nohou.
Libuše Křapová
To se mi líbí :-) Já sice takové boty nikdy nenosila - už v mládí jsem měla uvolněné kotníky, takže bych se na nich zabila, a teď už tuplem, ale moc se mi líbí boty, článek i odvaha všech, kdo v lodičkách na podpatku chodí :-)
Ilona Erika Kolář
Zuzko, já naposledy takového boty měla na sobě před dvaceti lety. Nosívala jsem je běžně. Tyto jsem si koupila den před přehlídkou. Upozorňuji, že byla fuška je sehnat. Čtrnáct dní jsem lítala po obchodech.
Zuzana Pivcová
Mě by dnes už bohužel nepřemluvily ani takovéhle střevíčky, protože nohy si usmyslely, že ne. Ale tenhle vyposlechnutý personifikovaný rozhovor se mi moc líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%