Lež má krátké nohy
FOTO: autorka

Lež má krátké nohy

30. 6. 2016

Lhát se nemá, to ví každé malé dítě. Že lež má krátké nohy, to je také známá věc. Ruku na srdce. Kdo někdy v životě nezalhal? Mám na mysli  nevinné lži, které nikoho neohrožuji a nikomu neubližují. Pokud ovšem dojde k odhalení i takovéto  minilži, není to nic příjemného, což mohu potvrdit.

Před několika lety jsem začala psát článek o Plzni a okolí. V městské části Lobzy žijí manželovi rodiče a my je dost často navštěvujeme. Přijíždíme směrem od Prahy a po levé straně nás jako první v řadě vítá  les s neobvyklým názvem Pytel. Manžel nezapomene nikdy dodat: "Už jsme tady, vidím Pytel." Ptala jsem se, proč  les dostal takové jméno, ale to prý nikdo neví. Říkají mu tak obyvatelé  městských částí Doubravka a Lobzy. Strašně mě zajímalo, proč zrovna Pytel, a tak jsem se vypravila do lesa fotit a zároveň přemýšlet. Přišla jsem na jediné možné vysvětlení. Pobíhají zde veverky, sbírají oříšky a  ty pak odnáší v pytlech na zádech do různých skrýší. 

Doma jsem dopsala článek a chtěla přidat fotky z Pytle. Zásadně upřednostňuji fotky autorské, mám jich neuvěřitelné množství.  Problém je  s jejich ukládáním. Když něco rychle hledám,  zrovna jako na potvoru to nejde. Jelikož jsem potřebovala článek co nejdříve uveřejnit a nemohla trávit čas dlouhým hledáním, použila jsem fotku z lesa ve Smědčicích, což je také kousek od Plzně, ale opačným směrem. Cesta, pár stromů, zkrátka obyčejný les. Ani ve snu mě nenapadlo, že můj malý podvůdek s fotkou někdo prokoukne.

Článek byl uveřejněn a asi po měsíci jsem pod ním objevila jeden  komentář, po jehož přečtení jsem zůstala jako opařená: "Les jako les. Místo zvané V pytli opravdu nalezneme na východ od Plzně za Tescem na Švábinách. Les na obrázku je ovšem Chrástecký vrch ve Smědčicích, okres Rokycany." Vykuk Smědčický.

A teď řekněte? Vyplácí se lhát?

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Eva K.: Fotky se neustále množí a množí, . . . Oldřich Č.: Mně stašně překvapilo, že to místo v lese někdo poznal.Mám podezření na našeho příbuzného, který bydlí v Chrástu u Plzně, i když se k tomu nikdy nepřiznal., Helenka V.: Je to vskutku neuvěřitelné., Zuzka P.: Já dala přímo pod fotku popisek, že to je les "Pytel." Je to právě fotka umístěná k tomuto článku. Libor F.: Já si myslím také, že to byla tak trochu sranda., Dana K.: Stejně ale už lhát nebudu.:), Naděžda: Mě také. Koukala jsem na to jako vyoraná myš.:), Jarmila J.: Tchyně tam dříve také hodně chodila.. Soňa P.: Já už si ale stejně budu dával velký pozor.:)
Soňa Prachfeldová
Lhát se nevyplácí, ale toto se ani nedá snad pokládat za lež.
Jarmila Komberec Jakubcová
Protože bydlím v městské části Doubravka - Červený Hrádek tak les pytl vidím ze své zimní zahrady. občas tam chodím na vycházku a dříve jsme tam chodili na borůvky. Ale jinak les jako les a Smědčice jsou od Pytle vzdušnou čarou cca 5km. Moje malá vnučka věří, že v lese pytel žijí čerti a o Mikuláši pak k nám chodí na návštěvu.
Naděžda Špásová
Vždycky říkám, že lhát se nemá. Tohle ale, Ilono, snad ani lež nebyla. Ale vykuk mě pobavil. *****
Dagmar Králová
Ta vaše informace u fotografie byla nevinná a nikoho nepoškodila 8-) Horší je to v celostátních novinách. Kdysi nějaký nezodpovědný novinář napsal, že podle plánu byla otevřena nová školka v někde Chomutově a přidal fotografii moderní typizované budovy odjinud. Pak protestovaly ženy z Chomutova, jak se může psát o dokončení nové školky, když tam jsou jen vykopané základy. Novinář si neověřil, že stavba nebyla ještě dokončena v plánovaném termínu. A snímek byl použit odjinud :-(
Ladislav Vesecký
Ale,les jako les.
Libor Farský
Mně to přijde jen úsměvné, i od toho vykuka.
Eva Mužíková
Ivano, rozumím Ti dobře, určitě Tě ten komentář nepotěšil... ale lež to určitě nebyla:))))
Zuzana Pivcová
Kdyby byly na světě jen takovéto lži, jak by bylo dobře. Je také otázka, jestli jsi tam napsala, že je to les "v Pytli", nebo to tam dala bez komentáře pro ilustraci. A také si myslím, že ten, co na to upozornil, to nijak neodsuzoval jako podvod, pouze uvedl skutečnou lokalitu. Je to hloupá situace, ale horší, kdyby si to někdo nepřipustil a naopak se tvrdošíjně obhajoval. :-))
Helena Votíková
Ilonko je to pech...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%