Dalších  devět českých tisícovek
FOTO: Ilona Kolářová

Dalších devět českých tisícovek

6. 11. 2016

Poslední říjnový víkend se nám z hlediska sbírání českých tisícovek vydařil. Ulovili jsme jich celkem 9. V pátek pět jizerských: Černý vrch (1025 m), Milíře (1003 m), Na Kneipě (1013 m), Polední kameny (1007 m), Smědavská hora (1084 m) a v sobotu čtyři krkonošské: Plešivec (1210 m), Zadní Plech (1210 m), Janova skála (1002 m) a Čertova hora (1021 m). Počasí nebylo moc příznivé, ale nás, coby skalní turisty, nějaký déšť nebo mlha nemůže rozhodit. Pokud je dobré oblečení, nevadí ani dvě hodiny hustého deště. V pátek pršelo hodně a k některých vrcholům jsme se museli prodírat po neznačených cestách, takže jsme byli rádi, když jsme se z lesa vypotáceli ještě za světla. Za nejhorší bych označila neznačenou krkolomnou stezku na Milíře, kde jsme většinou poskakovali po rašeliníku a propadávali se do vody.

V neděli sice nepršelo, ale pro změnu foukal silný vítr a pocitová teplota v Krkonoších se pohybovala kolem minus dvou stupňů celsia. I přes  obrovskou zimu jsme potkávali po značených cestách procesí turistů zahalených v zimních bundách a čepicích. Rukavice byly samozřejmostí. Litovala jsem, že jsem doma zapomněla teflonové palčáky, poněvadž v prstových rukavicích jsem neskutečně trpěla. Na krkonošských vrcholech jsem zažila letošní první poletující sníh.

 V České republice je v současné době oficiálně evidováno 395 hlavních a 187 vedlejších tisícových vrcholů v šestnácti pohořích. Tímto  víkendovým pobytem jsme zkompletovali sbírku všech čtrnácti Jizerských tisícovek a jednoho vedlejšího s příznačným názvem Bílá smrt. Nejvíce nasbíraných vrcholů máme ze Šumavy, naopak nulovou bilanci máme z Orlických hor.

Záznam z 28. 10. zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051720

Záznam z 29. 10 zde: http://www.movescount.com/cs/moves/move129051753

 

Bohužel jsem si zapomněla doma hrudní pás, takže aktivity jsou bez ukazatele srdečního tepu.

cestování turistika
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Já si tedy vůbec nedovedu představit, jak bych za víkend mohla zvládnout 9 tisícovek.
Eva Komínová
Paní Ilonko, věřím, že z toho máte dobrý pocit jako jiný z dobře vykonané práce, že si tím asi také něco dokazujete, ale přiznám se, že to moc nechápu. Já jsem v mládí taky ráda chodila po horách (teď už mě trochu omezují bolavé klouby), ale nenapadlo mě zdolávat vrcholy za každou cenu, spíš jsem se rekreovala a vnímala krásnou přírodu kolem sebe. Ale jak se říká: proti gustu žádný dišputát. :-)
Ilona Erika Kolář
Děkuji Vám všem za milé komentáře, ale věřte, že to nic obdivuhodného nebylo. Sama jsem byla překvapena, kolik lidí v ČR sbírá tisícovky! A kolik lidí leze po nějakých kopcích za každého počasí. Na jednom vrcholu za deště jsme potkali tatínka s dvěma dětmi, něco kolem 6 a 8 let. Nebo na dalším jsme zase našli dudlík a to znamená, že tam byl někdo před námi s miminem na zádech. Je to neuvěřitelné, ale opravdu se mi zdá, že do hor proudí čím dál víc lidí. Opravdu to každému doporučuji.:)
Libor Farský
Uff !
ivana kosťunová
O vašem nasazení tady už padlo mnoho obdivných slov, já dnes oceňuji vaše fotky.
Hana Rypáčková
To obdivuji, je to dobrý nápad, to už vím. Budu stoupat na 500 m kopečky. Jejich tu kolem hodně.
Lidmila Nejedlá
Evo, zdar vaší turistice. Pohledy z vrcholů jsou přeci nejhezčí a do daleka.
Eva Krausová
Tedy Ilon, skláním se před Tebou. Neuvěřitelné, co toho nachodíte v jakémko-li počasí. Já hory miluji, ale myslím, že na tohle už nemám... Jo, tak být na dovolené a dělat výlety, to by šlo. Můj dnešní vrchol dne byl úklid, praní, vycházka se psem a má páteř už protestovala...
Naděžda Špásová
Nejsem příznivcem adrenalinu, ani extrémní turistiky. Přeji vám, Ilono, ať vám to ještě dlouho vydrží. Fotky jsou moc pěkné.
Jana Šenbergerová
Klobouk dolů! Dnes už střádám jen tisícovky na účet (bankovní). Tak dlouho jsem nebyla k zastavení, až jsem byla zastavena a respektuji to. Kochám se jen tím, co je pro mě dostupné, aniž by hrozilo, že při tom vypustím duši. :-) Užívejte si to, dokud můžete. Život je krásný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.