Poznáte toto nádraží?

Poznáte toto nádraží?

25. 2. 2017

Nádraží na obrázku leží ve vesnici, jež je unikátní v tom, že do devadesátých let neměla s okolním světem spojení po silnici. V současnosti obcí prochází cyklostezka, kterou pro svůj kvalitní povrch využívají nejen cyklisté, ale v hojné míře i in-line bruslaři.

O sobotách a nedělích v letních měsících bývá tak frekventovaná, že někteří cyklisté části úseků raději kombinují s cestou po železnici, vodě či silnici. Na nádražní budově visí skvostné hodiny z roku 1902 a výpravčí, kteří zde vykonávají službu, musí mít zkoušku z německého jazyka. Nádraží se nachází v pískovcovém údolí a kromě turistů a houbařů sem v hojmé míře proudí také horolezci.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Ano Hanko, celníci tam procházeli. Je to poslední stanice na našem území, pak následuje Schöna.
Anna Čípová
Díky za poučení.
Hana Rypáčková
Ráda jsem se poučila. Při prvním pohledu mě napadlo" To je ošklivé nádražíčko, takové německy chladné... Jistěže jsem tudy jezdívala , začali tam vlakem procházet celníci?
Ilona Erika Kolář
Já se ještě musím omluvit Jiřině V., že jsem ji nejmenovala, protože to vlastně uhodla jako první. :)
Zdenka Žichovská
Nikdy jsem tam nebyla, tak jsem pátrala na internetu -https://www.youtube.com/watch?v=DJrgMKBEQtc#t=3.166333 - několikrát jsou vidět nádražní hodiny ( např. v 5té minutě 20s)
Alena Vávrová
Tak dnes ani ťuk. Po kolejích jsem tam nebyla, ale jela jsem kolem parníkem do Hřenska. Přívoz v D. Žlebu jsem tehdy zaznamenala, skálu Titanic asi také, ale nevěděla jsem, že se tak jmenuje ;-) .
Jana Šenbergerová
Jsem ale trdlo. Nejenže jsem tudy jela, ale s kamarádkou jsme tam vystoupily a chtěly se přívozem dostat na druhý břeh, jenže převozník byl nezvěstný, tak jsme to vzdaly a vydaly se zpět do Děčína pěšky krásnou přírodou a nakonec přes Pastýřskou stěnu. Rádi bychom se tam podívali, bydlí tam náš společný kamarád.
Ilona Erika Kolář
Udělali jste mi všichni radost. :)
Alena Tollarová
Dostala jsem se k PC teprve teď a přišla s křížkem po funuse. Ale to nevadí, Dolní Žleb na břehu Labe v místě, kde opouští ČR, je absencí silnice velmi známý. Na druhé straně Labe je Hřensko.
ivana kosťunová
Teď koukám, že možná tušila i Jiřina Votavová

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%