Poznáte toto nádraží?

Poznáte toto nádraží?

25. 2. 2017

Nádraží na obrázku leží ve vesnici, jež je unikátní v tom, že do devadesátých let neměla s okolním světem spojení po silnici. V současnosti obcí prochází cyklostezka, kterou pro svůj kvalitní povrch využívají nejen cyklisté, ale v hojné míře i in-line bruslaři.

O sobotách a nedělích v letních měsících bývá tak frekventovaná, že někteří cyklisté části úseků raději kombinují s cestou po železnici, vodě či silnici. Na nádražní budově visí skvostné hodiny z roku 1902 a výpravčí, kteří zde vykonávají službu, musí mít zkoušku z německého jazyka. Nádraží se nachází v pískovcovém údolí a kromě turistů a houbařů sem v hojmé míře proudí také horolezci.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Omyl- hodiny ne, ale Dolní Žleb figuruje v povídce Mladý muž a bílá velryba, hlavní hrdina tam jezdil za rodičema a jezdil p ř í v o z e m !! Proto mě ten Dolní Žleb napadl. Původně bych tipovala Tisou. Promiň, napsala jsem to s těmi hodinami dost zmateně. Jinak dobrá hádanka :))
Ilona Erika Kolář
Ano, je to tak Naďo. Mám velkou radost, že to uhodla i Helenka + Roman a Ivana. Věděla jsem, že pro mimoústečáky to bude docela těžké, i když těch přechodových stanic s Německem není zas tak moc. Houbařů tam jezdí v sezóně hejna, nejhorší je vyběhnout kopec nahoru. Po cyklostezce vůbec nejezdím, hrozí tam nebezpečí úrazu víc než po silnici. Jezdí tam velké skupiny lidí, dokonce tam pořádají zájezdy s autobusy, roztáhnou se po celé šířce a nedají se předjet. Jinak Ivano, abych se přiznala, o hodinách ve zmínce s Páralem nevím. Já jsem od něho nikdy nic nečetla.
Naděžda Špásová
Tak já to vykecám. Je to Dolní Žleb na Děčínsku a už nějakou dobu se tam chystáme na houby. Mám pravdu?
Jana Šenbergerová
Přestože je možné, že jsem tudy někdy jela, nevím. SpR?
ivana kosťunová
Ty hodiny jsou nádherné. A název se vyskytuje i v jedné Páralově povídce ?
Helena Votíková
Severočech napověděl ("sem jsem jezdil s mámou na houby") .... a mapa Google potvrdila, po druhém břehu jezdíme za kamarádkou Ivankou do Herrnskretschenu. Nádražíčko se jmenuje.... jsou to dvě slova a začíná na A B C D ... Ž :-) . Ilonko dobrý rébus. Snad jsme uhádli.
ivana kosťunová
Při zmínce o horolezcích mě napadla T...á, ale ta silnici má. Mám ještě jeden nápad - jestli se název skládá ze dvou slov a vyskytuje se mezi Ústím a Děčínem, tak bych možná věděla...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%