Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

9. 3. 2017

Nádraží se nachází v obci, která je součástí jednoho z nejznámějších turistických center a nabízí celoroční možnost sportovního vyžití. Stejný název nese česká tisícovka, přes niž prochází extrémní závod Horská výzva. Na východní straně hory vede železniční tunel, jenž byl 130 let  nejdelším v České republice.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Je to skutečně Špičák na Šumavě, kousíček od Železné Rudy. Špičácký tunel o délce 1747 m byl nejdelším do roku 2007, kdy ho o 11 metrů zbavil prvenství Březenský tunel u Chomutova. Za rok či dva ho však překoná tunel Ejpovice na trati Plzeň-Rokycany o délce 415O m. Špičák je nádherný, dá se odtud k Černému a Četovu jezeru. Cesta vede přes rozvodí mezi Severním a Baltským mořem. Krásný výlet.
Alena Tollarová
Já jsem tam nejela vlakem a o tunelu vůbec nevím. A na tisícovku se svezla lanovkou, aúú, žádný extrém. A taky jsem ho viděla ze sousední země z Velkého Javoru. Jo, a u nás taky jeden je, měří 281 m.
Naděžda Špásová
Myslela jsem, že jsem to už napsala, ale koukám, že ne. Tak já si myslím, že je to Š....k na Šumavě. Tak tam jsem taky nikdy nebyla
Zdenka Žichovská
Pod kopcem Velký.......(název stejný jako toto nádraží) mezi obcemi Supíkovice a Písečná na Jesenicku jsou nejstarší písemně doložené jeskyně ve střední Evropě (první písemná zmínka pochází z roku 1430)
Anna Potůčková
Každý zub může být zašpičatělý i díky obroušení. Dokonce i zuby na pile jsou špičaté
Alena Tollarová
Může být i zašpičatělý?
ivana kosťunová
Ten řezák asi...
Zuzana Pivcová
P. S. A naše skoro bezzubá 19letá kočka Naděnka ten jeden zub ještě má.
Zuzana Pivcová
Anička mi dala výbornou nápovědu, tak si dovolím napsat, že to nejspíš začíná na s s háčkem. :-) Nikdy jsem tam ale nebyla.
ivana kosťunová
Už vím. Se stejným názvem máme u nás takový kopeček s rozhlednou a jmenuje se tak i sídliště, kde bydlím. Kdo by řekl, že existuje i stejnojmenné město. Zase jsem o něco chytřejší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.