Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

19. 3. 2017

Tentokrát se jedná o vlakovou zastávku v malé vesnici, jež nese ve svém tříslabičném  názvu jméno středověké zříceniny vzdálené cca 3 km.  Zřícenina nebyla po mnoho let přístupná turistům, o čemž  svědčí nápisy v azbuce. Nádražní budova leží na jednokolejné trati, kde staví jen osobní vlaky a rychlíky projíždějí. Ve vesnici se nachází kostel a stoletá lípa, funguje zde vodácký spolek a fotbalový klub.

Hádání není nejlehčí, ale zřícenina hradu Vás navede správným směrem.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Pochopitelně si můžeš stáhnout ode mě cokoliv, mně to nevadí. Naopak, budu ráda. :)
Libuše Křapová
Ilonko, můžu si obrázek nádraží stáhnout? přidala bych ho k pohádce. Díky :-)
Alena Tollarová
Hledala jsem docela dlouho, šátrala v různých vojenských újezdech, i kolem Mimoně. Až jsem to vzdala ...
ivana kosťunová
Hanko, jsou to Pertoltice. Ilono, udělala jsi mi opravdu radost, poprvé jsem něco uhodla na první pokus !! Pertoltice pod Ralskem je malá vesnička u Mimoně, která se stejně jako Mimoň stala obětí nejen dočasného pobytu sovětských vojsk, ale i těžby uranu v oblasti kolem Ralska.
Hana Rypáčková
Ralsko jsem poznala, ale Pernoltice ani náhodou. Ale baví mě to.
Zdenka Žichovská
Mně napadlo Ralsko hned, hledala jsem na mapě nádraží, které je v okolí, ale ten tříslabičný název byl problém do té doby, než jsem našla foto nádraží téměř stejné jako u autorky. A bylo jasné, že jsou to tři slova. Další fotky mi nepomohly, protože jsem je neviděla - většinou si neuvědomím, že pod reklamou mohou být další obrázky patřící k článku.
Ilona Erika Kolář
Tak odtajňuji už odtajněné. Jsou to Pertoltice pod Ralskem. Myslela jsem, že skutečně Ralsko je díky sovětským vojskům tak proslulé, že to bude hračka. Hlavně ta typická věž. Zdi jsou všude počmárané od ruských vojáků. Kdo se chce podívat na Ralsko, je to parádní výlet, my jsem šli z Mimoně.
Anna Potůčková
Fotka stejné nádražní budovy: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pertoltice_%C4%8CD.jpg
Naděžda Špásová
Tak, Ilono, už jsem to našla. Zřícenina mi byla k ničemu, mě pomohlo to třetí slovo. Já myslím, že už to můžu vykecat. Tak se ptám, jsou to Pertoltice pod Ralskem? Tak tam to taky skoro neznám. Doufám, že to nebude vadit, že jsem to práskla, hadaček už je dost.
Libuše Křapová
Napište mi někdo, prosím, název nádraží na blog. Prosím, prosím. Ať ho můžu dopsat do pohádky. Já to prostě nepoznám. :-) A tady by to pokazilo hádání ostatním. Díky :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%